Nieuwsbrief najaar

Nieuwsbrief najaar

Beste Zwalkers, 

 

Hierbij de nieuwsbrief van het najaar 2019!  

 

zomer 2019: 

Wat hebben wij weer een mooie zomer achter de rug. Waarbij we weer een hoop geleerd en gezelligheid zowel op het water als bij de groepstent hebben beleefd. 1 cursus week zijn wij in Slovenië geweest in Bovec. Een grote en gezellige groep en altijd mooi weer. Een hoop gezelligheid bij het kampvuur s’avonds waar er nagepraat kon worden over de ervaringen op de Soča en Koritnica.    Hierna zijn wij naar het voor velen wel bekende Wildalpen geweest. 3 mooie weken waar we met vol enthousiasme het water zijn op geweest met zowel beginnende als gevorderde kajakkers. De rivier heeft elke week door de regen val een andere waterstand laten zien waarbij de river de Salza iets nieuws en moois te bieden had. 

Wil je meer lezen over hoe bij ons een week cursus volgen is door een deelnemer zelf?

Kijk op: https://www.kanoshop.nl/blogs/kanoshop-blogs/welkom-in-het-altijd-zonnige-wildalpen/

 

Zie hieronder wat foto’s van afgelopen zomer!

Agenda 2019/2020 is bekend!

Wat komt er aan: 

Zoals je misschien hebt gezien hebben wij de agenda weer gevuld met allerlei cursussen. Waarbij ook nieuwe cursussen. De Kanotocht Weerribben gaat van start op maandag 21 oktober t/m woensdag 23 oktober.  Een mooi natuurgebied in de buurt van Overijssel. In de herfstperiode geeft je dit een fantastische buiten ervaring met tour kanoën.  

Met de start van 2020 zullen wij ook weer beginnen met eskimoteren in het zwembad van Rotterdam. Gevolgd door de kano en kajak tocht op de Dommel en de Niers. Vanaf het voorjaar zullen wij weer starten met introductie zee kajakken en terug van weg geweest het introductie branding kajakken en het vrij branding varen. Wij zullen in het weekend dat de gehele dag bij Hoek van Holland zijn om met de branding in de weer te zijn.  

Wij zijn nog druk in de weer om in de zomercursussen van 2020 weer mooie weken te kunnen verzorgen. Wij proberen eind van het jaar de cursussen in de agenda op de website van zwalker te kunnen hebben staan. 

De hele agenda zien?

Agenda

Introductie kajakken & open kano 

Nog geen, of minimale ervaring? In dit najaar en het voorjaar staat de agenda weer helemaal vol met introductie kajakken en kano varen! Om technieken aan te leren is het aan te raden om te beginnen met het volgen van de cursus introductie kajakken. Dit voorkomt dat je veel energie kwijt bent aan het bijsturen, last van de polsen krijgt en blaren op de handen. De cursus begint bij het leren instappen en bouwt zich op voor ieder op niveau. Je leert de basis technieken van het kajakken in een mooie natuurlijke omgeving.

Basisslagen en technieken

De volgende slagen zullen worden behandeld tijdens de cursus introductie kajakken:

 • Tillen, dragen en te water laten
 • In- en uitstappen op diverse manieren
 • Voorwaarts varen
 • Achterwaarts varen
 • Stoppen binnen 6 slagen
 • Het sturen van de kajak
 • Evenwichtsgevoel
 • Bij lekker weer kan omslaan beoefend worden.
 • Opbinden en opruimen materiaal.

enthousiast geworden? lees meer:

Introductiecursus kajak

Introductiecursus open kano 

Kracht van het water ervaren dicht bij huis?

Branding kajakken

De kracht van het water ervaren dicht bij huis? Dat kan in de branding van Hoek van Holland!

Heb je nog geen of weinig ervaring in de branding? wij organiseren in oktober  introductiecursussen branding kajakken voor mensen die willen leren varen in de branding en ervaren hoe het is om tussen de golven te varen en op een golf te surfen. De cursus begint bij het leren instappen en bouwt zich op voor ieder op niveau. Je leert de basis technieken op de prachtige locatie aan het strand van Hoek van Holland.

Heb je al meer ervaring maar geen materiaal? Geen instructie en veel vaaruren maken in de branding? Wij organiseren hiernaast dagen om vrij te brandingkajakken op de zondagen voor iedereen die zelfstandig of met een groep wil genieten van de branding en zo veel mogelijk golven wil surfen. Bij deze “cursus” zit materiaal inbegrepen, maar zal er geen instructie op het water worden gegeven. Mocht je vragen hebben of tips willen kan je dit uiteraard altijd vragen aan de instructeur die aanwezig is.

Meer informatie en agenda:

Introductie brandingvaren

Vrij brandingvaren

Eskimoteren:  

Voor degene die klaar is dat je als je om gaat dat je moet zwemmen en je boot moet legen? In 5 lessen nemen wij alles door voor de juiste ‘rol’. In het warme water kan je met alle rust werken aan de techniek. Kan je de eskimoteer rol al en wil je leren met je handen te rollen, met een gebroken peddel, de backdeck rol of beginnen met freestyle technieken?  Ook dat kan in de eskimoteercursus in het zwembad. 

Data cursus 1:                Data cursus 2:

 • 12 januari 2020       – 16 februari 2020
 • 19 januari 2020       – 23 februari 2020
 • 26 januari 2020       – 1 maart 2020
 • 2 februari 2020       –  8 maart 2020
 • 9 februari 2020       – 15 maart 2020 

Meer informatie:

Eskimoteren 

 

Hieronder een filmpje uit de oude doos van Zwalker in 2009.

 

 

 

Een nieuwe vette reis!

Wildwater Suprise Europa

Een nieuwe vette reis 

Sommige van jullie zullen het vast al gezien hebben, maar wij hebben een nieuwe reis online gezet. Een ontzettende vette trip met alles erop en eraan. We willen naar de mooiste plekken van Europa gaan om daar te wildwater kajakken. Elke jaar zoeken wij een mooie plek uit met de juiste waterstand en uitdaging. Deze cursus zal dan ook niet 5 dagen duren, maar 9 dagen! Heb je al 1 of meer cursussen ervaring en wil je een onvergetelijke tijd hebben op de rivier? Dan is dit de cursus voor jou. 

Dit jaar zal de nieuwe cursus worden gegeven in de meivakantie startend op zaterdag 25 april 2020 t/m zondag 03 mei 2020. 

Wil je meer informatie over de Wildwater suprise?

Wildwater suprise Europa 

Genieten van de fantastische natuur vanuit het water?

Kanotocht Weerribben 

In de Herfstvakantie komt ook een nieuwe reis de Kanosport Zwalker gaat aanbieden. In het nationaal park de Weerribben-Wieden gaan wij 3 dagen en 2 nachten een open kano tocht maken voor jong en oud! Tijdens deze tocht maak je kennis met toer kanoën in Nederland. Vooral de combinatie tussen herfst en de kano geeft een fantastische buiten ervaring.

Meer dan alleen open kano varen:

Los van de tocht en de natuur staan we als kanoschool ook stil bij een aantal punten. Wat neem ik op een kano trip mee, hoe pak ik me kano in en onderweg zullen er tevens ook nog wel wat vaar tips voorbij komen. In het hart van Nationaal Park Weerribben – Wieden vindt u het Recreatiecentrum de Kluft. Het centrum beschikt onder andere over een prachtige camping en heeft een oppervlakte van ca. 15 hectare.  Eén avond kamperen wij op het trekkersveld, ook prachtig aan het water gelegen. Dit veld is speciaal ingericht voor het kamperen met een tent. De tweede avond verblijven wij op één van de campings aan het water die de Weerribben rijk is.

Meer weten hoe het in zijn werk gaat en wat je moet meenemen:

Kanotocht Weerribben