Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
Voor jullie komen

Voor het boeken van cursussen en reizen of voor het opvragen van informatie kun je ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09:30 uur tot 17:30 uur. Op zaterdag en zondag zullen wij voornamelijk op het water zitten. Uiteraard zijn wij 7 dagen per week bereikbaar via email. Emails worden zo snel mogelijk beantwoord. Op onze contact pagina kunt u al onze gegevens vinden.

Maandag             12.00 – 18.00 uur
Dinsdag               12.00 – 18.00 uur
Woensdag           12.00 – 18.00 uur
Donderdag          12.00 – 18.00 uur
Vrijdag                 12.00 – 18.00 uur
Zaterdag              10.00 – 17.00 uur
Zondag                 Gesloten

Veel van onze cursussen en reizen zijn onder begeleiding van professionele instructeurs. Vrij branding varen is een activiteit die wij aanbieden waarbij je zelfstandig zonder instructeur kan genieten van de zee en branding. Mocht je zelf willen varen maar heb je geen eigen materiaal? Dan kan je bij ons al het kanomateriaal huren en zelfstandig op pad gaan.

Sinds kort kan er bij ons via Ideal worden afgerekend. Voor onze Belgische deelnemers is het mogelijk om via Bancontact / Mister Cash af te rekenen. Mocht het bedrag niet kloppen of zit er een ander gebreken bij het afrekenen? Laat het ons weten en wij zullen dit voor u aanpassen en vervolgens de online betalingsmogelijkheid naar u toesturen om alsnog via één van deze twee mogelijkheden af te rekenen. Toch graag aan de hand van een factuur betalen? Dit blijft nog steeds mogelijk wanneer dit aan ons word aangegeven.

Het kan zijn dat er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een cursus/reis. Helaas zijn wij dan genoodzaakt om de reis/cursus te cancelen. De status van elke cursus kan worden gezien aan de hand van het gekleurde bolletje achter elke reis in de agenda. Een andere reden om een activiteit te annuleren is de waterstand en de weersverwachting. Voor de eigen veiligheid en plezier kan het zijn dat er een boeking komt te vervallen.

In elk geval van annuleren zal dit voortijdig worden gecommuniceerd!

Deze gekleurde bolletjes geven de status weer van de boeking.

Groen: Er zijn nog voldoende plaatsen vrij voor de cursus/reis. Op dit moment nog niet voldoende aanmelding om de cursus/reis door te laten gaan

Oranje: Voldoende aanmeldingen voor de cursus/reis. Meld je snel aan om er bij te zijn. Er zijn nog maar een paar plaatsen vrij.

Rood: Deze cursus zit vol. Hier kan niet meer voor worden aangemeld. Kijk in de agenda om te kijken of er nog een soortgelijke cursus word gegeven of neem contact met ons op.

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen deelnemen aan de activiteiten van Kanosport Zwalker mits ze in het bezit zijn van een zwemdiploma. Wanneer ”een van de twee niet het geval is is het mogelijk om deel te nemen in overleg. Laat het ons weten en we kunnen hier naar kijken.

Algemene cursus/reis informatie

Nee. Voor de meeste cursussen en reizen heb je geen ervaring nodig om deel te nemen. Bijna alle cursussen zijn voor zowel de beginnende als de ervaren kajakker/kanoër. Voor sommige cursussen en reizen is ervaring of een andere cursus een pré. Denk hierbij aan de cursus kajakvaardigheid A/B, kanovaardigheid A/B en gevorderde cursussen wildwater en zeekajakken. Bij de informatie van deze cursussen staat aangegeven welke cursus je moet volgens voordat je kan deelnemen aan de gewenste cursus en/of reis.

Wanneer het niet mogelijk is om zelfstandig naar de locatie van de cursus of reis te komen, zijn er de volgende mogelijkheden.

  • Kijk of het mogelijk is om er met het openbaar vervoer te komen
  • Wanneer je met het openbaar vervoer niet op de locatie kan komen, is het mogelijk dat de instructeur je ophaalt op een dichtbij gelegen station.
  • Gebruik onze facebook pagina om in contact te komen met andere deelnemers om te kunnen carpoolen
  • Soms is het mogelijk om mee te rijden met de zwalker instructeurs

Voor een cursus of reis is het mogelijk om materiaal te huren wanneer dit niet inclusief is.

Kajak/kano en peddel huren: Wanneer je eigen kanokleding hebt en een kano/kajak wilt huren is het
mogelijk om alleen een boot en peddel te huren

Kanokleding huren: Onder kanokleding verstaan we een wetsuit, anorak(jasje), zwemvest, spatzeil en helm

Wanneer je een cursus volgt is het voldoende om een thermo shirt en vastzittende schoenen mee te nemen die nat mogen worden. Optioneel is eten en drinken voor tijdens of na afloop van de cursus. Wanneer je mee gaat op reis komen er meerdere spullen bij kijken.

Voor aanvang van elke cursus en reis ontvang je een mail met extra informatie over de desbetreffende activiteit. Dit gebeurd meestal ongeveer een week voor de cursus/reis start.

Hoe later de aanmelding binnenkomt hoe kleiner de kans is dat je kan deelnemen aan de cursus vanwege een maximaal aantal deelnemers die we hanteren per cursus. Daarnaast is het goed organiseren van een cursus en de professionele instructeurs afhankelijk van hoe vroeg de cursus word geboekt. Het is voor ons erg lastig om op het laatste moment nog een extra instructeur te regelen om veilig en verantwoord het water op te gaan en een kwalitatieve cursus/reis te organiseren. Zorg ervoor dat je er altijd vroeg bij bent. Mocht je toch willen deelnemen en kon je dit helaas niet eerder aangeven? dan is het meestal nog wel mogelijk.

Op reis met Zwalker

Bij Kanosport Zwalker verzorgen we niet alleen de cursus, maar ook alles er omheen. Zo nemen wij een groepstent mee met een koelkast, banken, tafels, borden, pannen, bestek, verlichting, etc. Wil je weten wat wij nog mee meenemen? Ga dan naar onze pagina Op reis met Zwalker

De camping word voor alle deelnemers gereserveerd. Dit gaat om een plek voor de groepstent en voor de tenten van alle deelnemers. Wanneer je niet wilt kamperen en wilt slapen in een eigen caravan, hostel of hotel dan dien je dit zelf te regelen.

De camping dient aan het einde van de reis, cursus en vakantie wel zelf door de deelnemer worden afgerekend, tenzij anders staat vermeld.

Dit is uiteraard mogelijk. Laat het ons tijdig weten en wij kunnen dit doorgeven aan de camping. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om dit zelf aan te geven. Zorg ervoor dat je ook aangeeft dat je bij Kanosport Zwalker hoort zodat er geen verwarring bestaat bij de camping eigenaar.

Bij Kanosport Zwalker varen we van maandag t/m vrijdag aaneengesloten achter elkaar. Elke vaardag duurt van ongeveer 10.00 tot 16.30 uur. Op de woensdag doen we meestal een verkort traject om deelnemers te mogelijkheid te geven om het gebied te verkennen en om tot rust te komen. We varen dan meestal tot ongeveer 13.30 uur.

Op de zondag middag voor aanvang van de cursus verzamelen we met alle deelnemers om jullie welkom te heten, uit te leggen hoe het verloop van de week eruit gaat zien en de materialen voor diegene met materiaalhuur uit te delen. Wanneer we dit op de zondag doen hebben we meer tijd om op de maandag te gaan varen. in de mail met de extra informatie zal dit allemaal staan vermeld.

Het is mogelijk om gezamenlijk met de groep elke dag te eten. De instructeurs eten meestal ook mee met de groep. Gebruikelijk is om €50,- per persoon in te leggen in een pot. Hiervan kan meestal voor de gehele week(maandag t/m vrijdag) het ontbijt, de lunch en het avondeten met drinken en lekkers worden betaald en gemaakt. Met zijn alle zal er dan worden gekookt en afgewassen. Afhankelijk van de groep kan het zijn dat er geld word overgehouden of dat er extra geld in de pot moeten worden gestopt.

Het geld dat word overgehouden kan op verschillende manieren die de groep op dat moment wil weer worden vereffent.

Uiteraard is het samen koken en eten een optie die niet verplicht is. Wanneer je liever met zijn tweeën of met het gezin eet is dit natuurlijk ook mogelijk. Er mag dan altijd gebruik worden gemaakt van de kookmaterialen van Kanosport Zwalker, maar vanwege de groep die wel samen gaan koken is het wellicht handiger om dan zelf een kook setje mee te nemen.

Na de cursus of reis

We vinden het altijd leuk om te horen wanneer je het naar je zin hebt gehad, maar op- of aanmerkingen zijn ook altijd welkom en zien we graag als leerpunten. We stellen het zeer op prijs wanneer je een beoordeling plaatst op onze Facebookpagina.

Wanneer er foto’s zijn gemaakt zijn deze te vinden op onze facebookpagina onder vermelding van de soort cursus en de datum.

Wij worden altijd vrolijk van deelnemers die zelf foto’s hebben gemaakt en misschien wel een filmpje in elkaar hebben gezet. Laat het ons weten en stuur het naar ons op. Wij zullen er voor zorgen dat deze kunnen worden bekeken door alle andere deelnemers.

Graag zelfs! Ben jij mee geweest op cursus of reis en wil jij deze ervaring in een verslagje delen met anderen? Stuur de tekst met wat foto’s naar ons op en wij zullen dit op onze website plaatsen.