Kano & kajaktocht Weerribben

Kano & kajaktocht Weerribben
Pascal
Vragen? Neem contact op met Pascal
Prijs Vanaf € 229,00 p.p.
Duur Een 3 daagse tocht

Kanoën alleen in de zomer? Tuurlijk niet! Kanoën kan het hele jaar door en daarom gaan we met Zwalker een avontuurlijke kanotocht in de herfstvakantie organiseren. Kortom vaar onder begeleiding van een instructeur door het Nationaal Park Weerribben-Wieden (Overijssel). Tijdens deze tocht maak je kennis met toer kanoën in Nederland. Vooral de combinatie tussen herfst en de kano geeft een fantastische buiten ervaring.

Los van de tocht en de natuur staan we als kanoschool ook stil bij een aantal punten. Wat neem ik op een kano trip mee, hoe pak ik me kano in en onderweg zullen er tevens ook nog wel wat vaar tips voorbij komen.

Goed om te weten:
  • Inclusief overnachting
  • Wij verzorgen eenmaal het Kanokamperen diner
  • Eigen eten een kooksetje mee
  • Eigen tent

Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Weerribben hoort thuis in de top 3 van de mooiste natuur gebieden die ons kleine kikkerlandje rijk is. Tevens is het nationaal park het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa.

Otters

Het landschap van De Weerribben en De Wieden is vooral ontstaan door vervening en rietteelt. Deze werkzaamheden hebben zodoende geleid tot een mozaïek van landschappen en ecosystemen. Water en bosrijke gebieden wisselen elkaar af en worden met regelmaat doorkruist door het Nederlands wild dat overal tevoorschijn kan komen. Het gebied heeft een grote ecologische diversiteit, waardoor zeldzame soorten planten en dieren zich thuis voelen. Waaronder natuurlijk de beruchte otter en magische vuurvlinder.

Kanotocht

De locatie van de 3 daagse tocht is het Natuurgebied de Weerribben. Waar we van maandag tot woensdag aan het varen zijn. Tevens al je spullen zoals je kooksetje, tent en slaapspullen neem je zelf mee in de kano. Zo gaan we op pad en zullen we op twee mooie campings gelegen aan het water ons kamp op zetten.
De tocht start vanaf het recreatiecentrum de Kluft.

Overnachten

Op de grens van Friesland en Overijssel, in het hart van Nationaal Park Weerribben – Wieden vindt u het Recreatiecentrum de Kluft. Het centrum beschikt onder andere over een prachtige camping en heeft een oppervlakte van ca. 15 hectare.  Eén avond kamperen wij op het trekkersveld, ook prachtig aan het water gelegen. Dit veld is speciaal ingericht voor het kamperen met een tent. De tweede avond verblijven wij op één van de campings aan het water die de Weerribben rijk is.

Voor wie
Deze kanotocht is voor iedereen die een tocht wil varen om de Nederlandse wateren en natuur te leren kennen en beleven. Kanokamperen is de ultieme vrijheid en een geweldig groot klein avontuur.

Wanneer
Deze tocht vindt plaats in de herfstvakantie 21, 22 en 23 oktober 2019. Zie de kalender onderaan deze pagina voor de datum en tijd.

Locatie
Nationaal Park Weerribben – Wieden (Overijssel)

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze tocht is 15 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De tocht bedraagt 3 dagen en twee nachten.
Ontvangst maandag 21 oktober 9:30 uur Recreatie centrum de Kluft.
Afsluiting woensdag 23 oktober 16:00 uur Recreatie centrum de Kluft.

Kosten
Bij eigen materiaal: €229,-
Met materiaalhuur: €275,-
Bij aanmelding van 2 pers incl. materiaal:  €515,-

Materiaalhuur is inclusief kano (per 2 personen), peddel en zwemvest.

Wist je dat
Bij Kanosport Zwalker vaar je altijd met de beste materialen en dat ook nog eens voor de laagste prijs! Door onze samenwerking met Kanoshop varen we ieder jaar met nieuwe kajaks en kano’s! Dit is uniek en geeft ieder een comfortabel en prettig gevoel! Op deze manier kunnen wij ook veilig, verantwoord en met plezier onze passie op het water uitdragen!

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.