Vrij brandingkajakken

Vrij brandingkajakken
Pascal
Vragen? Neem contact op met Pascal
Prijs € 35,00 per sessie
Duur 2 uur (ochtend of middag)

Geen eigen materiaal, maar wel willen spelen in de branding? Wij zorgen ervoor dat jij het water op kan. Zowel voor kajakkers zonder ervaring als gevorderde kajakkers bieden wij het vrij brandingkajakken. Met een groep of alleen spelen in de branding en veel vaaruren maken zonder dat je wordt gestoord door instructie praatjes.

Kanosport Zwalker organiseert dagen om vrij te brandingkajakken op de zondagen voor iedereen die zelfstandig of met een groep wil genieten van de branding en zo veel mogelijk golven wil surfen. Bij deze “cursus” zit materiaal inbegrepen, maar zal er geen instructie op het water worden gegeven. Mocht je vragen hebben of tips willen kan je dit uiteraard altijd vragen aan de instructeur die aanwezig is.  Dit alles op de prachtige locatie aan het strand van Hoek van Holland.

Goed om te weten:
  • Zelfstandig of in een groep spelen in de branding
  • inclusief materiaal
  • Vrij kajakken zonder begeleiding of instructie

Brandingvaren

Op meerdere zondagen staan wij klaar met al het materiaal om jou te voorzien van je brandingkajak benodigdheden. Meld je aan,  geef aan in welke type kajak je wilt varen en maak gebruik van onze kanokleding om te genieten van de branding.
Er zullen twee sessies per keer worden gehouden. Een ochtendsessie van 10.00 tot 12.00 uur en een middagsessie van 13.00 tot 15.00 uur.

Verloop brandingsessie

Beginnende vaarders met nog geen of minimale ervaren zullen kajakken op een sit-on-top. Hier zit je niet in een kajak, maar er bovenop. Het voordeel hiervan is dat je niet vast zit met een spatzeil. Wanneer je omslaat val je dus gewoon van de kajak af en kan je er vervolgens weer terug opklimmen. Kortom een groot voordeel in de branding. Voor de ervaren en gevorderden kajakker is het ook mogelijk om in een wildwater kajak/brandingkajak of toer/zeekajak de golven af te surfen. Na een korte instructie op de kant kan er zelfstandig, maar onder toezicht worden gevaren en gespeeld in de branding. Er zal dus geen instructie op het water plaatsvinden, maar je kan altijd vragen om tips en tricks aan de aanwezige instructeur. Wel is het belangrijk dat er ten alle tijden het advies wordt opgevolgd van de instructeur(s).

Wil je graag instructie? Volg dan een introductiecursus brandingkajakken!

Voor Wie
Vrij brandingkajakken is voor iedereen die zelfstandig wil spelen in de branding zonder instructie op het water. Voor mensen met minimale ervaring en met veel ervaring.

Wanneer
Gedurende het seizoen organiseren we regelmatig op de zondagen deze vrije branding dagen.
Zie de kalender onderaan deze pagina voor alle data

Locatie
De inloop wordt gehouden op de Noordzee bij het strand van Hoek van Holland.

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 12 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
Ochtendsessie:         10.00 – 12.00 uur
Middagsessie:           13.00 – 15.00 uur

Kosten
De kosten bedragen per sessie € 35,-. Dit is inclusief een kajak, peddel, helm, zwemvest, wetsuit, anorak en eventueel spatzeil.

Vrij brandingkajakken data en aanmelden
zondag 07 juni 2020 Hoek van Holland  35,00 p.p.

Aantal personen

zondag 07 juni 2020 Hoek van Holland  35,00 p.p.

Aantal personen

zondag 21 juni 2020 Hoek van Holland  35,00 p.p.

Aantal personen

zondag 21 juni 2020 Hoek van Holland  35,00 p.p.

Aantal personen

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.