Wildwater Montenegro

Wildwater Montenegro
Tim
Vragen? Neem contact op met Tim
Prijs Vanaf € 515,00 p.p.
Duur 9 dagen inclusief rustdag

Wildwaterkajakken op één van mooiste kajak plekken van Europa? Montenegro is een ongekend mooi land met ontzettend mooi wildwater! denk aan de rivier de Tara, de Moraca, de Zrmanja en de Centina. Een goede keus om eens te kajakken wanneer je al één of meerdere cursussen hebt gevolgd. 

Kanosport Zwalker biedt deze cursus aan voor iedereen die naar één van de mooiste wildwater kajakplekken van Europa wilt en al ervaring heeft op wildwater. Maak kennis met de plekken waar het draait om de mooie natuur en uitdaging op het water!

Goed om te weten:
  • Maximaal 1 instructeur op 6 deelnemers
  • Uitdaging voor de gevorderde kajakker
  • Mooiste wildwater plekken van Europa

Wildwaterkajakken in Montenegro

Wij gaan met deze cursus opzoek naar de mooie en bekende wildwaterplek van Europa: Montenegro! Wij zoeken mooie rivieren en secties in de buurt uit afhankelijk van de groep en of de waterstand op het moment van de cursus.

Hoe zit de cursus in elkaar

Tijdens deze cursus zal op zaterdag beginnen en op zondag de week erop eindigen. 8 vaardagen en 1 dag rust om niet alleen te ontspannen, maar ook voor de mogelijkheid om zelf de omgeving te verkennen. De groepen zijn 1 instructeur op maximaal 6 deelnemers. De instructeur zorgt voor een leerzame, veilige en sfeervolle week. Elke avond is het mogelijk om gezamenlijk te koken in het Zwalkerkamp of dit op eigen gelegenheid te doen. Daar hoort natuurlijk een gezellig kampvuur en een glaasje wijn en/of potje bier bij!

Overnachten

We overnachten op een camping in de buurt van de cursus rivier. Vanuit hier zullen wij iedere dag een ander traject varen. Wij zullen van te voren plaatsen op de camping reserveren, dit hoef je niet zelf te doen, tenzij je liever apart staat van de groep.

*De campingkosten dienen aan het einde van de cursus door de cursist zelf te worden afgerekend en komen dus boven op de cursuskosten en eventuele materiaalhuur.

Verblijf

Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Vergeet uiteraard je eigen kajakmateriaal en kleding niet. Heb je deze niet? Geen paniek! Geef dan bij je aanmelding aan dat je gebruik wilt maken van de materiaal en kledinghuur. Het is mogelijk om te overnachten in een na gelegen gasthuis/hotel/hostel. Dit dien je dan zelf te regelen.

Reis

De reis dien je zelf te regelen. Wanneer je zelf niet kan rijden is een makkelijke manier om te carpoolen Facebook. Je kunt met andere in contact komen via de Zwalker facebook. Bij de evenementen kan je aangeven of je eventueel zou willen carpoolen.

Uitrusting en kleding

Naast de campinguitrusting (tent, matje, slaapzak, etc.) dien je zelf te zorgen voor goede waterschoenen (die blijven zitten met een harde zool) en eventueel een thermo-shirtje. Dit is altijd prettig om onder je wetsuit te dragen. Een volledige paklijst wordt later na aanmelding toegezonden. Houdt er rekening mee dat in het voorjaar nog fris kan zijn in de bergen!

Voor wie

De wildwatercursus in Montenegro is voor iedereen die minimaal 1 week wildwater ervaring heeft. Daarnaast is de cursus uitermate geschikt voor de gevorderde kajakker die met specifieke technieken op wildwater II-III-IV aan de slag wil. Wij maken na de kennismaking op de eerste cursusdag een indeling zodat iedereen uitgedaagd kan worden op eigen niveau.

Wanneer

Zie de kalender, onderaan deze pagina wanneer deze reis wordt aangeboden. Staat deze niet meer in de kalender, maar ben je wel geïnteresseerd? laat het ons weten!

Locatie

Montenegro: Tara gebied
Mogelijke rivieren waar we op kunnen kajakken: Tara, de Moraca, de Zrmanja en de Centina.

Wij maken ruim van te voren bekend naar welke camping en gebied we gaan en welke rivieren wij hier zullen varen.

Tijd

De cursus bestaat uit 8 vaardagen met 1 rust dag, dit zal zijn van zaterdag t/m zondag de week erop.
Dagelijks starten we rond 10.00 uur en zullen we ongeveer 17.00 uur van het water af zijn.

Kosten

Cursus met materiaal en kleding: €515,-
Cursus met eigen kleding met kajakhuur*: €565,-
Cursus met volledige materiaal en kledinghuur* : €605,-

*Prijs is inclusief begeleiding en gebruik van het Zwalker kamp.
*Kajakhuur is inclusief spatzeil en peddel
*Materiaal en kledinghuur is inclusief kajak, peddel, spatzeil, helm, zwemvest en wetsuit.