Brandingkajakken

Brandingkajakken
John
Vragen? Neem contact op met John
Prijs € 70,00 p.p. Incl. materiaal
Duur 3 uur

De indruk van het opspattende schuim, de kracht van het water, de wind en de golven die op je afkomen met als doel die ene golf surfen met de kajak. Dit is wat je kan verwachten tijdens de cursus branding kajakken. Ga mee en ervaar het zelf!

Kanosport Zwalker organiseert een cursussen branding kajakken voor mensen die willen leren varen in de branding en ervaren hoe het is om tussen de golven te varen en op een golf te surfen. Of voor de ervaren kajakker die graag wil leren spelen in de golven van de Noordzee. De cursus is voor alle niveaus en er wordt gezorgd dat iedereen op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd op het prachtige strand van Hoek van Holland.

 

Branding kajakken

Kanovaarders waren de eerste personen met een vaartuig om van de golven af te surfen. Wanneer er in de rivieren een lage waterstand was, gingen mensen de zee op om in de branding in actie te komen. Deze branding is dicht bij de kust waar golven omslaan en breken. Hierbij is het doel om vanuit de kajak met een golf mee te surfen richting de kust. Dit is een ervaring en kick om niet te vergeten, maar pas op! Voor je het weet ben je eraan verslaafd.

Beginnende kajakkers

Voor beginnende zal de focus gelegd worden op de basistechnieken en de basis van het kajakken. Het gaat hier vooral een leuke middag op het water hebben en de eerste indruk krijgen van het kajakken. Door de golven zal je gelijk uitgedaagd worden en je balans goed op de proef worden gesteld.

Basisslagen en technieken

De volgende slagen zullen worden behandeld tijdens de introductiecursus:

  • Tillen, dragen en te water laten
  • In- en uitstappen
  • Voorwaarts varen
  • basis kennis van de branding
  • Het sturen van de kajak
  • Evenwichtsgevoel
  • vertrek vanaf de kant door de branding
  • omslaan met de kajak en terug naar de kant.
  • basis van het surfen

Ervaren kajakker

Ook voor de mensen die al meer ervaring hebben zijn welkom. Mocht er iets specifieks geoefend willen worden geef het aan bij de instructeur van de dag, zodat jij ook aan de slag kan gaan met wat je wilt oefenen! Denk hier aan Surfen, 360 graden draai of trucjes in de lucht.

Wanneer
Gedurende het seizoen starten we regelmatig op de zondagen met introductielessen.
Zie de kalender onderaan deze pagina voor alle data en tijden.

Locatie
De cursus wordt gehouden op de Noordzee bij het strand van ‘s-Gravenzande

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 14 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus bestaat uit een dag van 10.00 tot 13:00 of van 14:00 tot 17:00

Kosten
De kosten voor de cursus bedragen € 70,-. Dit is inclusief een kajak, peddel, helm, zwemvest, wetsuit, anorak en spatzeil.

zaterdag 25 mei 2024 Hoek van Holland  70,00 p.p.

Aantal personen

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.