Eskimoteer cursus

Eskimoteer cursus
Paul
Vragen? Neem contact op met Paul
Prijs € 210,00 p.p.
Personen Maximaal 15 per cursus
Duur 5 lessen

Omgaan met je kajak, naar de kant zwemmen en opklimmen en liters water uit de boot hozen? Leer eskimoteren en dit kan verleden tijd zijn. Om het eskimoteren aan te leren is het aan te raden om te beginnen met het volgen van een cursus in het zwembad.  Lekker helder en warm water zorgt ervoor dat je eindeloos veel kunt blijven oefenen.  Eskimoteren voorkomt dat je veel energie kwijt bent aan het zwemmen en het legen van de kajak.

Om die reden biedt Kanosport Zwalker een eskimoteercursus aan. De cursus begint bij de basis en bouwt zich op voor ieder op niveau. De begeleiding is meestal één instructeur op 2 tot 4 deelnemers.

Goed om te weten:
  • Incl. materiaal: kajak, peddel en spatzeil
  • 5 ontmoetingen in een ongeveer één maand
  • 1 instructeur op twee tot vier deelnemers

Wat is eskimoteren?

Eskimoteren is niets anders dan als je omgeslagen bent in je kajak, weer boven water komen, terwijl je nog in de kajak zit!  Deze techniek is lang geleden bedacht en gebruikt door de Eskimo’s. Zij jaagden veelal in kajaks en kwam het regelmatig voor dat ze omsloegen in het ijskoude water. Om zichzelf te redden uit deze levensgevaarlijke situatie, bedachten ze een techniek om weer snel boven te komen en ontstond het eskimoteren.

Al bekend met eskimoteren?

Kan je al eskimoteren, maar wil je de techniek verfijnen of verder met andere technieken zoals eskimoteren met de handen of een gebroken peddel,  Dan ben je óók hier aan het juiste adres.

Voor wie
Deze cursus is voor mensen die graag willen leren eskimoteren of hun eskimorol willen verbeteren. Let op: Er zijn slechts 15 plaatsen

Wanneer
In Februari starten we met eskimoteercursus bestaande uit 5 opeenvolgende lessen  van ±1,5 uur op de zondagmiddag. Zie de kalender onderaan deze pagina voor alle cursussen met bijbehorende data en tijden.

Locatie
De cursus vind plaats in het zwembad bij Recreatiecentrum Zevenkampse ring te Rotterdam

In de maand Juni zijn er ook lessen in de Zevenhuizerplas 

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 12 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
Boek je cursus voor de zondag middag (15:00u)

Kosten
De kosten voor de cursus(5 lessen) bedragen € 210,-. Dit is inclusief een kajak, peddel en spatzeil.

 

Cursus agenda en aanmelden

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.