Intro 3-daagse wildwater

Intro 3-daagse wildwater
Niels
Vragen? Neem contact op met Niels
Prijs Vanaf € 185,00 p.p.
Duur 3 dagen tijdens het Paasweekend

Leren wildwater kajakken of lekker invaren voor het echte werk in het zomerseizoen? Ga dan mee met een lang weekend wildwater kajakken voor beginners en gevorderden die aan hun techniek willen werken. Het lange weekend met Goede Vrijdag en Pasen zorgt ervoor dat het werk geen belemmering hoeft te zijn.

Om die reden biedt Kanosport Zwalker de cursus introductie 3-daagse wildwater kajakken aan. Tijdens deze cursus leer je de basisslagen en maak je kennis met wildwater. Voor de ervaren kajakker wordt er dieper ingegaan op de techniek en zorgen we ervoor dat je klaar bent voor het echte werk in bijvoorbeeld Slovenië of de Franse Alpen.

Goed om te weten:
 • Maximaal 1 instructeur op 6 deelnemers
 • Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs
 • Leer bij op eigen niveau
 • Ervaar het gemak van een lopende band op een baan

Wildwaterbaan

Tijdens dit lang weekend kajakken we op de wildwaterbaan van Saint Pierre de Boeuf. Een prima wildwaterbaan van +/- 350 meter aan de Rhône in Frankrijk. Dit alles op slechts 50 km onder Lyon. De gradatie van de wildwaterbaan is WW I, II en III. De lopende band zorgt ervoor dat je gemakkelijk en zonder uit te stappen weer bovenaan de baan kunt komen. Deze baan is geschikt voor zowel de gevorderde en beginnende vaarder. Door de diversiteit van de wildwaterbaan kan ieder op zijn niveau worden uitgedaagd en kunnen we methodisch de technieken aanleren van vlakwater tot moeilijke passages.

Wat leer je zoal tijdens deze cursus

 • Basisslagen
 • Keerwaters varen
 • Traverseren
 • Trekslagen
 • Steunen
 • Surfen
 • Veiligheid
 • Kijken en inzicht.

De instructeur zorgt ervoor dat ieder voldoende aandacht krijgt om zich te verbeteren. We varen met groepen van 1 op maximaal 5 of 6 deelnemers.

Overnachten
Overnachten kan direct langs de baan aan het water. Meer informatie over de camping:  Camping Saint Pierre de Boeuf. Wij hebben op de camping plaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf
Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans. Dit dient zelf aangegeven en gereserveerd te worden bij de camping.

Reis
De reis dien je zelf te regelen. Een makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via de Zwalker Facebook

Wist je dat
Bij Kanosport Zwalker vaar je altijd met de beste materialen en dat ook nog eens voor de laagste prijs! Door onze samenwerking met Kanoshop  varen we ieder jaar met nieuwe kajaks en kano’s! Dit is uniek en geeft ieder een comfortabel en prettig gevoel! Op deze manier kunnen wij ook veilig, verantwoord en met plezier onze passie op het water uitdragen!

Voor wie
Deze cursus is voor mensen die graag willen leren kajakken en nog minimale ervaring hebben of al gevorderd zijn en verder willen met de eigen vaardigheid. Daarnaast is dit weekend uiterst geschikt om in te varen voor het zomerseizoen.

Wanneer
Tijdens het lang weekend van Pasen.
Zie de kalender, onderaan deze pagina, wanneer het Paasweekend dit jaar valt.

Locatie
Wildwaterbaan Saint Pierre de Boeuf.
Land: Frankrijk

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 12 jaar. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus bestaat uit een Lang weekend van vrijdag t/m zondag. Dagelijks starten we om 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Kosten
Bij eigen materiaal: €185,-
Bij kajakhuur: €205,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €225,-

Deze kosten zijn inclusief gebruik van het Zwalker kamp en exclusief baangebruik (á € 10,- per persoon per dag (3 dagen)).

Reis agenda en aanmelden

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.