Wildalpen [AUT]

Wildalpen [AUT]
Sebas
Vragen? Neem contact op met Sebas

 

Wildwaterkajakken in Wildalpen (Oostenrijk)

Door het dorpje Wildalpen stroomt de heldere groenblauwe rivier “de Salza”. Een prima rivier om te leren wildwaterkajakken! Ook ervaren kajakkers kunnen zich hier nog uitstekend vermaken. Het is niet voor niets al meer dan 20 jaar een vaste locatie van Zwalker. Ga mee op kanovakantie naar Wildalpen!

De Salza ontspringt in het Traisen gebergte in Oostenrijk en stroomt zuidelijk van Mariazell door de Styrian natuur reservaat van Wildalpener Salzadal. Na 88 km komt deze uit in de Ens bij Großreifling.

In tegenstelling tot de meeste rivieren gaat de gradatie van deze rivier, hoe meer stroomafwaarts, hoe moelijker. Daarom wordt er gestart boven aan het stuwmeer en eindigen we onderaan de kloof aan het einde van de week. De gradatie van de Salza varieert van WW-I tot WW II/III.

Wildalpen ligt op ongeveer 1100 km van Rotterdam. Een klein en traditioneel dorpje ten oosten van de Alpen.

Inwoners: 578 mensen.
Oppervlakte: 203.08 km2.
Hoogte: 609 m boven NAP.

De camping ligt direct aan de rivier. Één van de mooiste passages ligt direct aan je tent! Ideaal om na het varen nog lekker te oefenen of te spelen! Verder is de passage aan de camping een waar spektakel om naar te kijken. Groepen die naar benenden komen zetten je buikspieren vaak in actie!

Het is bovendien een prachtig, ongerept gebied, waar je kunt genieten van mooie bergwandelingen of mountainbiketochten.