Beginnerscursus wildwater Wildalpen

Beginnerscursus wildwater Wildalpen
John
Vragen? Neem contact op met John
Prijs Vanaf € 345,00 p.p.
Duur 5 dagen

Wil je leren wildwater kajakken op de mooiste cursus rivier van Europa? Dat kan op rivier de Salza tijdens een wildwater vakantie!

De Salza is met uitstek de mooiste wildwater rivier om te leren wildwater kajakken. De mooie omgeving, de perfecte keerwaters, de leuke stroomversnellingen en de vriendelijke Oostenrijkers zorgen voor de juiste ingrediënten voor een geslaagde week!

Rivier de Salza

De Salza is een groenheldere rivier in Steiermark. De rivier begint rustig en eindigt met steeds meer spannende stroomversnellingen. De omgeving is schitterend en hoe verder in de week op de rivier, hoe meer je daar van kunt genieten! De gradatie van de rivier is WW I – III. De rivier de Salza bouwt voor ieder op niveau op. Heb je nog geen ervaring met (wildwater)kajakken, dan ben je op deze rivier op het juiste adres.

Na een week (5 vaardagen) zul je versteld staan van je eigen kajakkunsten.

Hoe zit de cursus in elkaar

Tijdens de wildwater vakantie ga je van maandag tot en met vrijdag met een instructeur het water op. De groepen zijn 1 instructeur op maximaal 6 deelnemers. De instructeur zorgt voor een leerzame, veilige en sfeervolle week. Na afloop is het mogelijk om gezamenlijk te koken in het Zwalker kamp of dit op eigen gelegenheid te doen. Daar hoort natuurlijk een gezellig kampvuur en een glaasje wijn en/of potje bier bij!

 

Overnachten

We overnachten op camping “Campingplatz Wildalpen“. Een prima en betaalbare camping direct aan de Salza. De camping ligt midden in het dorp Wildalpen dat nog geen 600 inwoners telt. Vanuit hier varen we iedere dag een ander traject.  Wij hebben op de camping plaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf

Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans of op eigen gelegenheid in een na gelegen gasthuis/hotel/hostel. Dit dient zelf aangegeven en gereserveerd te worden bij de camping of ander verblijf.

Reis

De reis voor deze wildwater vakantie dien je zelf te regelen. Een makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via de Zwalker facebook. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. Je dient dan de trein naar Hieflau te pakken. Vanaf daar kun je opgehaald worden, een taxi pakken of (misschien wel het makkelijkst) een lift nemen.

Wildalpen

Op zaterdag is de supermarkt geopend tot 12.00 uur. Op zondag is deze gesloten. Houd hier dus rekening mee bij je aankomst. Vaak gaan deelnemers die net zijn aangekomen eten in het restaurantje in het dorp. Verder heeft het dorpje een pinautomaat en een tankstation. Alles is lekker klein en gemoedelijk.

Wildalpen biedt nog veel meer

Het gebied rond Wildalpen is voorzien van schitterende bergen wat tevens het toneel is voor vele mooie bergwandelingen. In de omgeving liggen ook recreatie mogelijkheden zoals een wildbad, de wasserlockklamm watervallen, een natuurlijke sauna en het dorpje Mariazell. Dit alles zonder massatoerisme, maar alles onder het mom van klein en gezellig.

Voor wie
Deze wildwater vakantie is voor de onervaren kajakker die kennis wilt maken met het wilde water en een te gekke kajakvakantie wilt beleven om nooit meer te vergeten. Naast de vakantieganger kan deze cursus ook worden gevolgd om in te varen voor een vervolgcursus in Slovenië, Lienz of de Franse Alpen..

Wanneer
Zie de kalender, onderaan deze pagina wanneer deze reis word aangeboden. Staat deze niet meer in de kalender, maar ben je wel geïnteresseerd? laat het ons weten!

Locatie
Rivier: Salza
Camping: Campingplatz Wildalpen
Land: Oostenrijk

Tijd
De cursus bestaat uit 5 vaardagen van maandag t/m vrijdag. Dagelijks starten we rond 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Kosten
Bij eigen materiaal: €345,-
Bij kajakhuur: €385,-
Inclusief materiaalhuur: €415,-

Prijs is inclusief begeleiding en gebruik van het Zwalker kamp. Materiaalhuur is inclusief kajak, peddel, spatzeil, helm, zwemvest en wetsuit. 

Tip
Combineer deze cursus met een cursus Slovenië en profiteer van de aanbieding.

Combinatie Wildalpen en Slovenië
Bij eigen materiaal: €635,-
Bij kajakhuur: €725,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €775,-

Reis agenda en aanmelden
maandag 13 augustus 2018 t/m vrijdag 17 augustus 2018 Wildalpen (Oostenrijk)  345,00 p.p.

Aantal personen

Materiaalhuur

Wanneer je eigen kanokleding hebt is het mogelijk om alleen een kajak en peddel te huren. Wanneer je geen eigen materiaal en kleding hebt, dien je beide aan te vinken. Kanokleding bestaat uit een: wetsuit, anorak(jasje), spatzeil, helm en zwemvest.

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.