Kano- kajaktocht Dommel en Niers

Kano- kajaktocht Dommel en Niers

 

 

Al enige ervaring in het kajakken, maar nog geen kajaktocht gevaren? Je vaardigheden uittesten en genieten van de prachtige Nederlandse wateren en natuur? Vaar onder begeleiding van een instructeur op rivier de Dommel (Noord-Brabant) en de Niers (Duitsland/Limburg). Tijdens deze kano- en kajaktocht maak je kennis met het varen van een toertocht in Nederland onder voorjaarsomstandigheden. 

Om die reden biedt Kanosport Zwalker de toertocht kajakken en kanoën aan en wordt er niet alleen een afstand gevaren door de mooie natuur, maar zal er ook op niveau verder geborduurd worden aan de kennis en eigen vaardigheid.

De Dommel

Dommel is een rivier die door België en Nederland stroomt. Deze rivier is 120 km lang, waarvan 35 km door België en 85 door Nederlands grondgebied. Langs de Dommel zijn nog verschillende watermolens bewaard gebleven. Eén van deze watermolens staat in Valkenswaard, waar we uitstappen en tevens ons eindpunt is.

De Niers

Niers is een rivier die in Erkelenz(Duitsland) ontspringt en uitkomt in de maas in de Nederlandse gemeente Gennep. De Niers vormde met zijn oevergebieden een grens tussen verschillende landstreken. In de omgeving werden vele kastelen en herenhuizen gebouwd, die nu doorgaan als historische monumenten.

De tocht

De eerste vaardag varen we op de Dommel in Noord-Brabant. Het traject is ongeveer 16 km en de rivier meandert mooi door het Brabantse landschap. De tweede dag varen we 18 kilometer op de schitterende Niers in Duitsland/Noord-Limburg.

Overnachten

Na afloop van de kajaktocht op de Dommel kunt u naar huis gaan om te overnachten of zelf een bestemming kiezen tussen de Dommel en de Niers. De volgende dag verzamelen we op bij het instappunt wat de instructeur u gegeven heeft, waarna we vervolgens van start gaan aan de tweede tocht.

 

Meer informatie: