Eskimoteren kan je leren

Eskimoteren kan je leren

Omgaan, naar de kant zwemmen met je kajak. op adem komen. Je kajak leeg maken van water. Koud en nat weer je kajak in.

Niet alleen onhandig en koud. Maar een zwem partij kan ook gevaarlijk zijn als dit op een verkeerd moment gebeurt. Bijv. Het oversteken van de vaargul, op openwater of in een moeilijke wildwater passage.

Dit kan allemaal verleden tijd zijn met het leren van het eskimoteren. Niet meer je kajak te moeten legen klinkt als muziek in de oren voor velen. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk dat eskimoteren?

Hoe gaat de eskimoteercursus in zijn werk? 

Wij geven de cursus in een lekker warm zwembad  zodat je in alle rust en gemak van het warme water kan focussen hoe je het eskimoteren nu onder de knie krijgt. De instructeurs van Zwalker staan voor je klaar om je met veel passie het eskimoteren stapje voor stapje aan je te leren. Om je genoeg aandacht te geven om deze technische beweging goed aan te leren verdelen we de instructeurs over maximaal 4 deelnemers. Zodat je met jou groepje en instructeur genoeg individuele aandacht krijgt tijdens de les.

Over de 5 lessen van de eskimoteercursus zullen wij elke les een stapje verder gaan om uiteindelijk naar het volledig omrollen van de kajak te gaan en terug komen zelfstandig met de peddel.

Covid-19 

Wij doen onze uiterste best om de cursus zo veilig mogelijk aan te bieden en binnen de opgelegde regels vanuit de overheid. Zodra hier iets in veranderd zullen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte stellen hiervan.

Heb je al meer ervaring met eskimoteren? 

Wat tof! Zodra je het eskimoteren goed onder de knie krijgt zijn er nog veel manieren hoe je kunt eskimoteren. Peddel gebroken of kwijt geraakt? Nu kan je aandacht besteden aan het leren hoe je met een gebroken peddel of zelfs zonder peddel kunt eskimoteren. Net als met vele andere sporten zal je een voorkeurskant hebben voor de eskimoteerrol. Uiteraard kan je aan beide kanten leren rollen tijdens de cursus.

De beginselen van het freestylen leren?

Wil je jou eskimoteren verbeteren en gelijk de beginselen leren van het freestyle kajakken? Ook dat kan. Neem je eigen freestyle kajak mee naar het zwembad en wij zorgen ervoor dat je gelijk aan de slag kan met oefeningen zodat jij je kajak op zijn voorpunt of achterpunt krijgt en daarop verder kan uitbreiden!

Wanneer
In januari en februari starten we met eskimoteercursussen bestaande uit 5 opeenvolgende lessen  van ±1,5 uur op de zondagmiddag of vrijdagavonden. Zie de kalender onderaan deze pagina voor alle cursussen met bijbehorende data en tijden.

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 12 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

 

Wij hopen jullie snel te zien tijdens de eskimoteercursus. Nieuwsgierig geworden? klik hieronder voor meer informatie!

 

Meer informatie