Eskimoteercursus 2018

Eskimoteercursus 2018

 

 

De eerste cursus van 2018 is afgelopen zondag van start gegaan, namelijk de eskimoteercursus.
Deze cursus vindt plaats in het zwembad en is een pakket van 5 lessen van ± 1.5 uur.
Hieronder een aantal foto’s van deze eerste cursus les.

Omgaan met je kajak, naar de kant zwemmen en opklimmen en liters water uit de boot hozen? Leer eskimoteren en dit kan verleden tijd zijn. Om het eskimoteren aan te leren is het aan te raden om te beginnen met het volgen van een cursus in het zwembad.  Lekker helder en warm water zorgt ervoor dat je eindeloos veel kunt blijven oefenen.  Eskimoteren voorkomt dat je veel energie kwijt bent aan het zwemmen en het legen van de kajak.

Om die reden biedt Kanosport Zwalker een eskimoteercursus aan. De cursus begint bij de basis en bouwt zich op voor ieder op niveau. De begeleiding is meestal één instructeur op 2 tot 4 deelnemers.

Niet de mogelijkheid gehad om bij deze eerste cursus aanwezig te zijn, maar wel graag leren eskimoteren? Geen paniek!
In februari starten we met een tweede en derde cursusreeks eskimoteren.

 

Wat is eskimoteren?

Eskimoteren is niets anders dan als je omgeslagen bent in je kajak, weer boven water komen, terwijl je nog in de kajak zit!  Deze techniek is lang geleden bedacht en gebruikt door de Eskimo’s. Zij jaagden veelal in kajaks en kwam het regelmatig voor dat ze omsloegen het ijskoude water in. Om zichzelf te redden uit deze levensgevaarlijke situatie, bedachten ze een techniek om weer snel boven te komen en ontstond het eskimoteren

 

Eskimoteren 2018 eskimorol 2018