Kajaktocht Dommel en Niers

Kajaktocht Dommel en Niers
Paul
Vragen? Neem contact op met Paul
Prijs Vanaf € 135,00 p.p.
Duur Een weekend (zaterdag en zondag)

Al enige ervaring in het kajakken, maar nog geen kajaktocht gevaren? Je vaardigheden uittesten en genieten van de prachtige Nederlandse wateren en natuur? Vaar onder begeleiding van een instructeur op rivier de Dommel (Noord-Brabant) en de Niers (Duitsland/Limburg). Tijdens deze tocht maak je kennis met toerkajakken in Nederland onder voorjaarsomstandigheden. 

Om die reden biedt Kanosport Zwalker de toertocht kajakken aan. Tijdens de toertocht wordt er niet alleen een afstand gevaren door de mooie natuur, maar zal er ook op niveau verder geborduurd worden aan de kennis en eigen vaardigheid.

Goed om te weten:
  • Rustige en mooie omgeving
  • Voor beginners, ervaren en gevorderden
  • Leer bij op eigen niveau

De Dommel

De Dommel is een rivier die door België en Nederland stroomt. Deze rivier is 120 km lang, waarvan 35 km door België en 85 door Nederlands grondgebied. Langs de Dommel zijn nog verschillende watermolens bewaard gebleven. Eén van deze watermolens staat in Valkenswaard waar we uitstappen en tevens ons eindpunt is.

De Niers

De Niers is een rivier die in Erkelenz(Duitsland) ontspringt en uitkomt in de maas in de Nederlandse gemeente Gennep. De Niers vormde met zijn oevergebieden een grens tussen verschillende landstreken. In de omgeving werden vele kastelen en herenhuizen gebouwd, du nu doorgaan als historische monumenten.

Kajaktocht

De eerste vaardag varen we op de Dommel in Noord-Brabant. Het traject is ongeveer 16 km en de rivier meandert mooi door het Brabantse landschap. De tweede dag varen we 18 kilometer op de schitterende Niers in Duitsland/Noord-Limburg.

Overnachten

Na afloop van de kajaktocht op de Dommel kunt u naar huis gaan om te overnachten of zelf een bestemming kiezen tussen de Dommel en de Niers. De volgende dag verzamelen we op bij instappunt, wat de instructeur u gegeven heeft.

Voor wie
Deze kajaktocht is voor iedereen die een tocht wil varen om de Nederlandse wateren en natuur te leren kennen en beleven. Daarnaast zullen de basisvaardigheden worden behandeld en verbeterd.

Wanneer
Zie de kalender onderaan deze pagina voor de datum en tijd.

Locatie
Rivier de Dommel (Neerpelt – Valkenswaard) en de Niers (tot Gennep)

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 14 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus bestaat uit een weekend van zaterdag(09.30 uur tot ±16.00 uur) op zondag(09.30 uur tot ±16.00 uur).

Kosten
Bij eigen materiaal: €135,-
Bij materiaalhuur: €165,-

Materiaalhuur is inclusief kajak, peddel, spatzeil en zwemvest. Bij fris en winderig weer kan worden voorzien van kanokleding. Wij zijn in bezit van een anorak en wetsuit, wat je kosteloos kunt gebruiken.

Tip

Nog geen ervaring met kajakken en wel graag mee met de kajaktocht? Wij raden aan om een introductiecursus kajakken te volgen. Deze cursus sluit goed aan bij de tocht en zorgt ervoor dat je met plezier mee gaat en meer kunt genieten van de prachtige natuur.

Wist je dat
Bij Kanosport Zwalker vaar je altijd met de beste materialen en dat ook nog eens voor de laagste prijs! Door onze samenwerking met Kanoshop varen we ieder jaar met nieuwe kajaks en kano’s! Dit is uniek en geeft ieder een comfortabel en prettig gevoel! Op deze manier kunnen wij ook veilig, verantwoord en met plezier onze passie op het water uitdragen!

Reis agenda en aanmelden