Toertocht Rottemerengebied

Toertocht Rottemerengebied
Jasper
Vragen? Neem contact op met Jasper
Prijs Vanaf € 65,00 p.p.
Duur Een gehele dag

Al enige ervaring in het kajakken, maar nog geen toertocht gevaren? Je vaardigheden uittesten en genieten van de prachtige Nederlandse wateren en natuur? Vaar onder begeleiding van een instructeur door het Rottemerengebied. Tijdens deze tocht maak je kennis met onze thuis locatie en de mooie wateren en omgeving bij ons in de buurt. 

Om die reden biedt Kanosport Zwalker de toertocht kajakken aan. Tijdens de toertocht wordt er niet alleen een afstand gevaren door de mooie natuur, maar is er ook de mogelijkheid om verder te werken aan je kanoskills.

Goed om te weten:
  • Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs
  • Voor beginners, ervaren en gevorderden
  • Vaar door de mooie natuur nabij Rotterdam

Het rottemerengebied

De Rottemeren is een uniek en veelzijdig recreatiegebied. Het eeuwenoude riviertje de Rotte vormt de ruggengraat van het gebied. In het gebied vind je vele jachthavens, restaurantjes, beeldende kunst, outdoor sportmogelijkheden en overal plaatsen om te zonnen, fietsen, zwemmen, wandelen, kanoën, picknicken, paardrijden of de natuur te ontdekken.  De Rottemeren bestaat uit een zestal gebieden met ieder een eigen karakter. Hieronder worden ze beschreven.

Toertocht

Op deze dag vaar je op de rotten en door het lage en hoge Bergsebos. We zullen in de ochtend vertrekken met het eerste stuk van de mooie tocht. In de middag zullen we een mooie plek zoeken om te lunchen. Na de lunch zullen we weer door varen om vervolgens bij outdoorvalley (startplaats) weer uit te komen. Hier is het mogelijk om aan het einde van de dag nog een hapje en drankje te nuttigen.

Voor Wie
Deze cursus is voor iedereen die een tocht wil varen om de Nederlandse wateren en natuur te leren kennen en beleven. Daarnaast zullen de basisvaardigheden verder worden behandeld en verbeterd. Nog geen ervaring? Neem dan deel aan de cursus introductie kajakken of introductie open kano en leer de basisvaardigheden om nog meer te kunnen genieten van de omgeving.

Wanneer
Zie onderaan de pagina of in de agenda de data wanneer deze tocht wordt gehouden. Staat deze tocht niet op de planning? Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent en wie weet wordt deze toegevoegd.

Locatie
Rottemerengebied. Start in Bergschenhoek.

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 14 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
Deze tocht vind plaats op een zondag van 09.30 uur tot ±16.00 uur.

Kosten
Bij eigen materiaal: €65,-
Bij materiaalhuur: €95,-

Materiaalhuur is inclusief kajak/kano, peddel, spatzeil(bij kajak) en zwemvest. Bij fris en winderig weer kan worden voorzien van kanokleding. Wij zijn in bezit van een anorak en wetsuit, wat je kosteloos kunt gebruiken.

Cursus agenda en aanmelden