Kanotocht Dommel en Niers

Kanotocht Dommel en Niers
Tim
Vragen? Neem contact op met Tim
Prijs Vanaf € 135,00 p.p.
Duur Een weekend (zaterdag en zondag)

Ons eigen landje heeft ontzettend veel moois te bieden vanaf het water. Het is dan ook heerlijk om met een Open Kano door de  mooiste polders, kleine kreekjes, mooie riviertjes en grote meren te varen. Vaar onder begeleiding van een instructeur op rivier de Dommel (Noord-Brabant) en de Niers (Noord-Limburg). Tijdens deze tocht maak je kennis met toer kanoën in Nederland onder voorjaarsomstandigheden. 

Om die reden biedt Kanosport Zwalker de toertocht Kanoën aan. Tijdens de toertocht wordt er niet alleen een afstand gevaren door de mooie natuur, maar zal er ook op niveau verder geborduurd worden aan de kennis en eigen vaardigheid.

De Dommel

De Dommel is een rivier die door België en Nederland stroomt. Deze rivier is 120 km lang, waarvan 35 km door België en 85 door Nederlands grondgebied. Langs de Dommel zijn nog verschillende watermolens bewaard gebleven. Eén van deze watermolens staat in Valkenswaard waar we uitstappen en tevens ons eindpunt is.

De Niers

De Niers is een rivier die in Erkelenz(Duitsland) ontspringt en uitkomt in de maas in de Nederlandse gemeente Gennep. De Niers vormde met zijn oevergebieden een grens tussen verschillende landstreken. In de omgeving werden vele kastelen en herenhuizen gebouwd, du nu doorgaan als historische monumenten.

Kanotocht

De eerste vaardag varen we op de Dommel in Noord-Brabant. Het traject is ongeveer 16 km en de rivier meandert mooi door het Brabantse landschap. De tweede dag varen we 18 kilometer op de schitterende Niers in Duitsland/Noord-Limburg.

 Overnachten

Na afloop van de kanotocht op de Dommel kunt u naar huis gaan om te overnachten of zelf een bestemming kiezen tussen de Dommel en de Niers. De volgende dag verzamelen we op bij instappunt, wat de instructeur u gegeven heeft.

Voor wie
Deze kanotocht is voor iedereen die een tocht wil varen om de Nederlandse wateren en natuur te leren kennen en beleven. De instructeur zorgt ervoor dat iedere deelnemer voldoende aandacht krijgt om zich te verbeteren.

Wanneer
Zie de kalender onderaan deze pagina voor de datum en tijd.

Locatie
Rivier de Dommel (Neerpelt – Valkenswaard) en de Niers (tot Gennep)

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 14 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus bestaat uit een weekend van zaterdag(09.30 uur tot ±16.00 uur) op zondag(09.30 uur tot ±16.00 uur).

Kosten
Bij eigen materiaal: €135,-
Bij materiaalhuur: €165,-
Bij aanmelding van 2 pers incl. materiaal:  €305,-

Materiaalhuur is inclusief kano(per 2 personen), peddel en zwemvest. Bij fris en winderig weer kan worden voorzien van kanokleding. Wij zijn in bezit van een anorak en wetsuit, wat je kosteloos kunt gebruiken.

Wist je dat
Bij Kanosport Zwalker vaar je altijd met de beste materialen en dat ook nog eens voor de laagste prijs! Door onze samenwerking met Kanoshop varen we ieder jaar met nieuwe kajaks en kano’s! Dit is uniek en geeft ieder een comfortabel en prettig gevoel! Op deze manier kunnen wij ook veilig, verantwoord en met plezier onze passie op het water uitdragen!

Reis agenda en aanmelden