2-daagse Kanotocht Weerribben

2-daagse Kanotocht Weerribben
Niels
Vragen? Neem contact op met Niels
Prijs Vanaf € 210,00 p.p.
Duur Een 2 daagse cursus

Kanoën en kamperen alleen in de zomer? Tuurlijk niet! Kanoën en kamperen kan het hele jaar door en daarom organiseert Zwalker een avontuurlijke kanokampeer cursus. Kortom vaar onder begeleiding van een instructeur door het Nationaal Park Weerribben-Wieden (Overijssel). Tijdens de cursus maak je kennis met toer kanoën en kanokamperen in Nederland. Vooral de combinatie tussen kamperen en kanoën geeft een fantastische buiten ervaring.

Los van de cursus, tocht en de natuur staan we als kanoschool ook stil bij een aantal punten. Wat neem ik op een kano trip mee, hoe pak ik me kano in en onderweg zullen er tevens ook nog wel wat vaar tips en techniek voorbij komen.

Goed om te weten:
  • Inclusief overnachting
  • Wij verzorgen eenmaal het Kanokamperen diner
  • Eigen eten een kooksetje mee
  • Eigen tent

Voor wie
Deze kanotocht is voor iedereen die een tocht wil varen om de Nederlandse wateren en natuur te leren kennen en beleven. Kanokamperen is de ultieme vrijheid en een geweldig groot klein avontuur.

Dus altijd al eens een kanotrip willen maken? Of al een keer op pad geweest maar wat uitdagingen tegen gekomen. Doe dan mee met de introductie kanokamperen. We behandelen alles wat je moet weten voordat je het avontuur aangaat in de open kano.
– Hoe plan je de trip?
– Wat neem je mee?
– Wat trek je aan?
– Hoe deel je de kano in?
– En waar hou ik nog meer rekening mee.

Wanneer
Deze tocht vindt plaats in het najaar. Zie de kalender onderaan deze pagina voor de datum en tijd.

Locatie
Nationaal Park Weerribben – Wieden (Overijssel)

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze tocht is 15 jaar. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus tocht bedraagt 2 dagen en 1 nacht.
Ontvangst 9:30 uur Recreatie centrum de Kluft.
Afsluiting 16:30 uur Recreatie centrum de Kluft.

Kosten
Bij eigen materiaal: €210,-
Met materiaalhuur: €260,-
Bij aanmelding van 2 pers incl. materiaal:  €480,-

Materiaalhuur is inclusief kano (per 2 personen), peddel en zwemvest.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Weerribben hoort thuis in de top 3 van de mooiste natuur gebieden die ons kleine kikkerlandje rijk is. Tevens is het nationaal park het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa.

Otters

Het landschap van De Weerribben en De Wieden is vooral ontstaan door vervening en rietteelt. Deze werkzaamheden hebben zodoende geleid tot een mozaïek van landschappen en ecosystemen. Water en bosrijke gebieden wisselen elkaar af en worden met regelmaat doorkruist door het Nederlands wild dat overal tevoorschijn kan komen. Het gebied heeft een grote ecologische diversiteit, waardoor zeldzame soorten planten en dieren zich thuis voelen. Waaronder natuurlijk de beruchte otter en magische vuurvlinder.

Kanotocht

De locatie van de 2 daagse cursus tocht is het Natuurgebied de Weerribben. Waar we twee dagen aan het varen zijn. Tevens al je spullen zoals je kooksetje, tent en slaapspullen neem je zelf mee in de kano. Zo gaan we op pad en zullen we op een mooie camping gelegen aan het water ons kamp op zetten.
De tocht start vanaf het recreatiecentrum de Kluft.

Wist je dat
Bij Kanosport Zwalker vaar je altijd met de beste materialen en dat ook nog eens voor de laagste prijs! Door onze samenwerking met Kanoshop varen we ieder jaar met nieuwe kajaks en kano’s! Dit is uniek en geeft ieder een comfortabel en prettig gevoel! Op deze manier kunnen wij ook veilig, verantwoord en met plezier onze passie op het water uitdragen!