Wildwater Franse Alpen

Wildwater Franse Alpen
Jasper
Vragen? Neem contact op met Jasper
Prijs Vanaf € 395,00 p.p.
Duur 5 dagen

Altijd al willen wildwatervaren op één van de mooiste en veelzijdige rivieren van Frankrijk? Ga dan mee naar de Durance!

De Durance is een rivier in Zuid-Frankrijk met een lengte van 320 km. De bron ligt in de Alpen bij Briançon. Op deze rivier vind je de perfecte keerwaters, mooie stroomversnellingen met als hoogtepunt: het gat van de Durance

Wildwatervaren rivier de Durance

De Durance is een rivier in Zuid-Frankrijk met een lengte van 320 km. De bron ligt in de Alpen bij Briançon; de Durance mondt uit in de Rhône enkele kilometer ten zuiden van Avignon. Vanuit verschillende natuurparken voegen zijrivieren als de Guil, Gyronde en Guisanne aan de Durnace toe. De rivieren hebben verschillende gradaties. We bouwen in moeilijkheid op, zodat we voor ieder op niveau kunnen laten varen. De instructeur kan hier ook eenvoudig op inspelen.

Na een week (5 vaardagen) zul je versteld staan van je eigen kajakkunsten.

Hoe zit de cursus in elkaar

Tijdens de cursus ga je van maandag tot en met vrijdag met een instructeur wildwatervaren. De groepen zijn 1 instructeur op maximaal 6 deelnemers. De instructeur zorgt voor een leerzame, veilige en sfeervolle week. Na afloop is het mogelijk om gezamenlijk te koken in het Zwalker kamp of dit op eigen gelegenheid te doen. Daar hoort natuurlijk een gezellig kampvuur en een glaasje wijn en/of potje bier bij!

Overnachten
We overnachten op camping “La Fontaine“. in Le Reotier. Wij zullen de plaatsen op de camping reserveren. Dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf
Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans of op eigen gelegenheid in een na gelegen gasthuis/hotel/hostel. Dit dient zelf aangegeven en gereserveerd te worden bij de camping of ander verblijf.

*De campingkosten dienen aan het einde van de cursus door de cursist zelf te worden afgerekend en komen dus boven op de cursuskosten en eventuele materiaalhuur.

Reis
De reis dien je zelf te regelen. Wanneer je zelf niet kan rijden is een makkelijke manier om te carpoolen Facebook. Je kunt met andere in contact komen via de Zwalker facebook.

Uitrusting en kleding
Naast de campinguitrusting (tent, matje, slaapzak dien je zelf te zorgen voor goede waterschoenen (die blijven zitten met een harde zool) en eventueel een thermo-shirtje. Dit is altijd prettig om onder je wetsuit te dragen. Een volledige paklijst wordt later na aanmelding toegezonden.

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die zin heeft in een avontuurlijk, gezellige en uitdagende week. Of je nou beginner bent of gevorderd het kan allemaal! Wij proberen tijdens deze week iedereen op zijn eigen niveau uit te dagen. De groep bestaat meestal uit stellen, gezinnen, singles, vader-zoon en vriend(in)nen. De minimale leeftijd is 12 jaar.

Wanneer
Zie de kalender, onderaan deze pagina wanneer deze reis wordt aangeboden. Staat deze niet in de agenda, maar ben je wel geïnteresseerd? laat het ons weten!

Locatie
Rivier: Durance, Guil en L’Ubaye
Camping: La Fontaine
Land: Frankrijk

Tijd
De cursus bestaat uit 5 vaardagen van maandag t/m vrijdag. Dagelijks starten we rond 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Kosten

Voor de vroege Zwalker:(tot 1 februari 2022)

Bij eigen materiaal: €345,-
Bij kajakhuur: €395,-
Inclusief materiaalhuur: €435,-

Normaal prijs:

Bij eigen materiaal: €395,-
Bij kajakhuur: €445,-
Inclusief materiaalhuur: €485,-

Prijs is inclusief begeleiding en gebruik van het Zwalker kamp. Materiaalhuur is inclusief kajak, peddel, spatzeil, helm, zwemvest en wetsuit. 

 

Reis agenda en aanmelden