Semi-gevorderde cursus wildwater Slovenië

Semi-gevorderde cursus wildwater Slovenië
Paul
Vragen? Neem contact op met Paul
Prijs 465.00 Voor de vroege Zwalkers € 415,00 p.p.
Duur 5 dagen

Wildwaterkajakken in Slovenië maakt indruk! Heldere rivieren, mooie passages, kleine kloofjes, schitterende trajecten en gastvrijheid! Een goede keus om eens te kajakken als je al één of meerdere cursussen hebt gevolgd.

Om die reden biedt Kanosport Zwalker de wildwatercursus aan in Slovenië. Maak kennis met technische passages en meer druk op het water.

Goed om te weten:
  • Maximaal 1 instructeur op 6 deelnemers
  • uitdaging voor de gevorderde kajakker
  • Heerlijk weer en helder water

Wildwaterkajakken in Slovenië

 

Rivier de Soca 

De Soča is een echte Alpenrivier. De rivier heeft haar bron op ongeveer 1050 meter in de Julische Alpen en ligt ten westen van de Triglav (de hoogste berg in de Julische Alpen en het symbool van Slovenië, 2864 meter) in de Trentavallei. Bij het dorp Kal – Koritnica net ten noorden van Bovec mondt de Koritnica in de Soča uit. Langs de lokale weg 206 loopt het Sočapad dat begint bij de hut Koča pri Izviru Soče (oorsprong van de Soča) iets ten noorden van Trenta.

Koritnica

De Koritnica is een rivier in de Sloveense Julische Alpen in de regio Goriška in het noordwesten van Slovenië. De Koritnica ontspringt op de berg Mangart op ongeveer 1450 meter hoogte en mondt uit in de rivier de Soča bij het dorp Kal – Koritnica. Het gehele stroomgebied van de Koritnica ligt in de gemeente Bovec. Een groot deel van de Koritnica stroomt langs de weg van de Predilpas, die van Cave del Predil naar Bovec voert.

 

Hoe zit de cursus in elkaar

Tijdens het wildwaterkajakken in Slovenië ga je van maandag tot en met vrijdag met een instructeur het water op. De groepen zijn 1 instructeur op ongeveer 6 deelnemers. De instructeur zorgt voor een leerzame, veilige en sfeervolle week. Na afloop is het mogelijk om gezamenlijk te koken in het Zwalker kamp of dit op eigen gelegenheid te doen. Daar hoort natuurlijk een gezellig kampvuur en een glaasje wijn en/of potje bier bij!

Overnachten

We overnachten op camping “Kajak Kamp Toni“. Een prima en betaalbare camping op de samensmelting van de Koritnica en Soca. Vanuit hier varen we iedere dag een ander traject.  Wij hebben de campingplaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf

Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans of op eigen gelegenheid in een na gelegen gasthuis/hotel/hostel. Dit dient zelf aangegeven en gereserveerd te worden bij de camping of ander verblijf.

*De campingkosten dienen aan het einde van de cursus door de cursist zelf te worden afgerekend en komen dus boven op de cursuskosten en eventuele materiaalhuur.

Reis

Het vervoer voor de wildwater reis Slovenië dien je zelf te regelen. Een makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via de Zwalker facebook

Voor wie
De wildwater reis Slovenië is voor de ervaren en gevorderde kajakker met al minimaal 1 week wildwater ervaring en verder willen met de eigen vaardigheid. Daarnaast is deze week uiterst geschikt om grenzen te verleggen, leren water te lezen en slagen op het water te combineren.

Wanneer
Zie de kalender, onderaan deze pagina wanneer deze reis word aangeboden. Staat deze niet meer in de kalender, maar ben je wel geïnteresseerd? laat het ons weten!

Locatie
Rivieren: Soca en Kortinica
Camping: Kajak kamp Toni
Land: Slovenië

Tijd
De cursus bestaat uit 5 vaardagen van maandag t/m vrijdag.
Maandag, dinsdag, Donderdag en vrijdag varen wij van 10:00 tot ongeveer 17:00.
Op woensdag varen wij van 10:00 tot ongeveer 14:00

Kosten

Voor de vroege Zwalker:(tot 1 mei 2023)

Bij eigen materiaal: €415,-
Bij kajakhuur: €465,-
Inclusief materiaalhuur: €505,-

Normaal prijs:

Bij eigen materiaal: €465,-
Bij kajakhuur: €505,-
Inclusief materiaalhuur: €555,-

 

Deze kosten zijn inclusief gebruik van het Zwalker kamp en exclusief riviertoegang (á € 16,- per persoon per week).

Tip
Combineer deze cursus met een cursus Wildalpen om in te varen en profiteer van de aanbieding.

Voor de vroege Zwalker:

Combinatie Wildalpen en Slovenië
Bij eigen materiaal: €705,-
Bij kajakhuur: €795,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €835,-

Normaal prijs:

Combinatie Wildalpen en Slovenië
Bij eigen materiaal: €755,-
Bij kajakhuur: €845,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €885,-

 

Reis agenda en aanmelden
maandag 29 juli 2024 t/m vrijdag 02 augustus 2024 Bovec  465,00 p.p.

Deze datum is niet meer beschikbaar.

maandag 05 augustus 2024 t/m vrijdag 09 augustus 2024 Bovec  415,00 p.p.

Deze datum is niet meer beschikbaar.

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.