Kajakweekend Diekirch

Kajakweekend Diekirch
Niels
Vragen? Neem contact op met Niels
Prijs met de vroege Zwalker korting € 125,00 tot 28 februari
Duur Een weekend (zaterdag en zondag)

Leren wildwater kajakken of verder werken aan de eigen vaardigheid op eigen niveau en dat een weekend lang? Geen zin om een hele dag te rijden voordat je bij wildwater bent? Ga dan mee met het wildwater kajakweekend voor beginners en gevorderden. 

Om die reden biedt Kanosport Zwalker het wildwater kajakweekend Diekirch aan. Het weekend met Pinksteren zorgt ervoor dat werk geen belemmering hoeft te zijn. De maandag is er dan nog om rustig na te genieten van het mooie weekend. Tijdens deze cursus leer je de basisslagen en maak je kennis met wildwater. Voor de ervaren kajakker wordt er dieper ingegaan op de techniek en zorgen we ervoor dat je klaar bent voor het echte werk in bijvoorbeeld Slovenië of de Franse Alpen.

Goed om te weten:
 • Wildwater varen dicht bij huis
 • Maximaal 1 instructeur op 6 deelnemers
 • Vaar onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs

Wildwaterbaan

De wildwaterbaan in Diekirch is pas sinds 5 juli 2016 officieel geopend. De wildwaterbaan, genaamd “al Schwemm”, zit aan de Sûre/Sauer in Luxemburg en dit alles op slechts een paar uur rijden van Nederland.  De gradatie van de Wildwaterbaan is WW I, II en III. Voor beginners bouwt zich het water uitstekend op van vlak naar stromend naar wildwater.

Wat leer je zoal tijdens dit kajakweekend

 • Basisslagen
 • Keerwaters varen
 • Traverseren
 • Trekslagen
 • Steunen
 • Surfen
 • Veiligheid
 • Kijken en inzicht.

De instructeur zorgt ervoor dat ieder voldoende aandacht krijgt om zich te verbeteren. We varen met groepen van 1 op maximaal 5 of 6 deelnemers.

Overnachten
Overnachten doen we vlak bij de baan. Meer informatie over de camping:  Camping Bleesbruck. Wij hebben op de camping plaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf
Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans. Hier dien je zelf voor te reserveren. De camping in niet inclusief en dient aan het einde van de cursus zelf te worden afgerekend.

*De campingkosten dienen aan het einde van de cursus door de cursist zelf te worden afgerekend en komen dus boven op de cursuskosten en eventuele materiaalhuur.

Reis
De reis dien je zelf te regelen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je plaats hebt om mensen mee te nemen of juist plaats zoekt. Een ander makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via  de Zwalker Facebook

Voor wie
Deze cursus is voor iedereen die graag willen leren kajakken en nog minimale ervaring hebben of al gevorderd zijn en verder willen met de eigen vaardigheid. Daarnaast is dit weekend uiterst geschikt om in te varen of ervaring op te doen voor het zomerseizoen.

Wanneer
Dit kajakweekend vind plaats tijdens Pinksteren. Zie de kalender, onderaan deze pagina, wanneer het Pinksterweekend dit jaar valt.

Locatie
Wildwaterbaan Aal Schwemm te Diekirch .
Land: Luxemburg

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 12 jaar. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus bestaat uit een  weekend van zaterdag t/m zondag. Dagelijks starten we om 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Kosten

Voor de vroege Zwalker: 

Bij eigen materiaal: €135,-
Bij kajakhuur: €160,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €185,-

Normaal Prijs:

Bij eigen materiaal: €175-
Bij kajakhuur: €205,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €225,-

Deze kosten zijn inclusief gebruik van het Zwalker kamp en baangebruik.

Reis agenda en aanmelden
zaterdag 22 mei 2021 t/m zondag 23 mei 2021 Diekirch  175,00 p.p.

Aantal personen

Materiaalhuur

Materiaalhuur

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.