Bergschenhoek [NL]

Bergschenhoek [NL]
Niels
Vragen? Neem contact op met Niels

 

Thuisbasis Kanosport Zwalker

De locatie Bergschenhoek is de thuisbasis van Kanosport Zwalker. Naast Kanosport Zwalker bevinden Kanoshop Holland en Outdoor Valley zich ook dit terrein.

Bergschenhoek ligt nabij Rotterdam in het Rottemeren gebied (Zuid-Holland). Dit is een prachtig gebied met veel natuur en mooie wateren.

De Rottemeren is een stelsel van veenplassen dat als recreatiegebied wordt gebruikt. De Rottemeren zijn onderdeel van de rivier de Rotte en liggen tussen de A12 in het noorden, Bleiswijk in het westen, Zevenhuizen in het oosten en Oud Verlaat in het zuiden. De Rottemeren liggen tegenwoordig hoger dan de omliggende polders (die ingeklonken zijn). Aan de oostzijde van de Rottemeren staat een molenviergang die tot 1952 de afwatering van de polders ten oosten van de Rottemeren verzorgde.

Rond de Rottemeren is een recreatiegebied met een omvang van 900 hectare aangelegd. Het omvat de recreatieterreinen Bleiswijkse Zoom bij Bleiswijk, Hoge Bergse Bos en Lage Bergse Bos tussen Rotterdam en Bergschenhoek, de Zevenhuizer plas, de Zevenhuizer zoom en het Nessebos bij Zevenhuizen. In het noorden sluit het gebied aan op het Bentwoud.

Kanosport Zwalker
Hoeksekade 141
2661 JL Bergschenhoek
Nederland.