Jim Rovekamp naar het WK Freestyle

Jim Rovekamp naar het WK Freestyle

 

 

Nederlandse freestyle kajakker en teamvaarder van Kanoshop.nl Jim Rovekamp doet mee aan het WK in Argentinië en zal ons op de hoogte houden!
Lees hieronder het eerste verslag…

Op naar Argentinië!

Om drie uur ‘s nachts gaat de wekker. Met een beetje moeite stap ik mijn bed uit. Het is zover! Argentinië, her I come. Bepakt met kajak, peddel en de resy vertrek ik naar Schiphol om vervolgens een uur te vroeg op het vliegveld te zijn. Goed begin van de 27 uur durende reis….ja 27 uur!! De goedkoopste tickets zijn nu eenmaal niet de beste!Via Madrid en Lima kom ik uiteindelijk bij mijn eindbestemming, San Juan. Het weer is hier fantastisch, daar kan het in ieder geval niet aan liggen. Lees: zon, blauwe lucht, 30 graden, windje. En in de avond koelt het lekker af. Beter kan niet!

De eerste training zit er al op. Het was al goed druk op het water. Iedereen wil van te voren het water ervaren. Ik uiteraard ook. Ik deed een paar runs, maar hield het daarna voor gezien. Zo’n lange reis hakt er tocht in, eerst maar even goed slapen.
De eerste indruk van de wals is trouwens goed. Het is een vrij langzame wals waar veel punten gescoord gaan worden tijdens dit WK.

Ik kijk uit naar morgen!

——————————————————————————-

Voorbereiden op de wedstrijd

De wedstrijd komt snel dichterbij! Nog maar 5 dagen voordat ik op het water lig en 2x 45 seconden heb om te laten zien wat ik kan. De afgelopen dagen zat ik veel op het water. Het water leren kennen, trainen, strategie bepalen, trainen, trainen en nog eens trainen. En niet te vergeten: genieten! Je zit nou eenmaal niet ieder jaar aan de andere kant van de wereld met zoveel mensen die dezelfde passie met je delen.

De open trainingen zijn inmiddels afgelopen en de team trainingen zijn begonnen. Dit houdt in dat de wals niet de hele dag beschikbaar is voor iedereen, maar dat er per land getraind mag worden. Het Nederlandse team bestaat dit jaar helaas alleen uit mijzelf en daarom zit ik samen met Canada en Finland.

Ik heb ondertussen mijn run bedacht en al meerdere keren kunnen uitvoeren. De run lijkt ook redelijk consequent te lukken. Ik kies bewust om een enigszins veilige run te doen met een hoge kans van slagen. In de voorrondes mag iedereen twee keer. Beide runs tellen voor de punten. Door te kiezen voor de veilige run hoop ik zo hoog mogelijk te eindigen en door te gaan naar de kwart-finale.

Naast het kajakken is Argentinië ook een hele beleving. Het eten hier is erg lekker, vooral het vlees natuurlijk. De bevolking is erg aardig, ook al verstaan de meeste mensen je totaal niet. Ik vermaak me hier nog wel even!

 ———————————————————————————————————

34ste bij eerste WK Senioren

Woensdag 29 november was het zo ver. De dagen er voor voelde ik me niet lekker. Dat was niet handig. Op de dag zelf voelde ik me gelukkig een stuk beter. Meer dan 160 atleten uit 25 landen doen mee aan het ICF Freestyle Kajak Wereldkampioenschap in San Juan Argentinië. Een indrukwekkend aantal. In de Senioren league zijn het er 60, waaronder ik. Het is de eerste keer dat ik mee doe met de senioren. Spannend, maar ook een leuke uitdaging.

Ik had twee stabiele runs met een paar mooie entry moves en een stabiele split en cartwheels. In de eerste run behaalde ik 356.67 punten. De tweede run scoorde ik 396.67 punten. In totaal 753.34, goed voor de 34e plaats. Voor mij is de wedstrijd dus helaas over. Geen kwartfinale, want slechts de beste 20 van de heats gaan door. Ik had hier en daar misschien iets meer punten kunnen scoren, maar een plek bij de beste 20 had er zeker niet ingezeten. Al met al heb ik mijn uiterste best gedaan en heb zelfs mijn hoogste ICF score neergezet. Een persoonlijk record! En daar ben ik eigenlijk best trots op.

Ik ga met veel plezier naar de andere wedstrijden kijken. Het niveau is zo hoog dit jaar en je kan zien dat de sport stappen maakt.