gevorderdecursus wildwaterkajakken Lienz

gevorderdecursus wildwaterkajakken Lienz
Niels
Vragen? Neem contact op met Niels
Prijs €465,00 Voor de vroege Zwalkers € 415,00 p.p.
Duur 5 dagen

Ga mee naar het Oostenrijkse Lienz voor een cursus wildwater kajakken op uitdagende en gevorderde rivieren. Geschikt voor ervaren en gevorderden kajakkers. Met de meeste zonuren van Oostenrijk, een schitterende omgeving, de vele mogelijkheden en een gegarandeerde waterstand is Lienz een echte aanrader!

Om die reden biedt Zwalker de wildwatercursus aan in Lienz(Oostenrijk). Ga verder met de techniek en leer nieuwe rivieren kennen. Ben je toe aan een echte uitdaging? Dan is deze cursus meer dan perfect voor jou!

Goed om te weten:
  • Voor de gevorderde en ervaren kajakker
  • grenzen verleggend
  • Leer water lezen en lijnen varen

Welke rivieren ga je varen

De rivieren waar we op zullen kajakken zijn de Isel, Drau, Lieser en de Gail. Afhankelijk van de waterstanden en de groep varen we iedere dag een ander traject. Deze wildwater rivieren zijn verschillend van soort. Zowel een technische rivier als een volume rivier komen aan bod.

Hoe zit de cursus in elkaar

Tijdens de cursus ga je van maandag tot en met vrijdag met een instructeur het water op. De groepen zijn 1 instructeur op maximaal 6 deelnemers. De instructeur zorgt voor een leerzame, veilige en sfeervolle week. Na afloop is het mogelijk om gezamenlijk te koken in het Zwalker kamp of dit op eigen gelegenheid te doen. Daar hoort natuurlijk een gezellig kampvuur en een glaasje wijn en/of potje bier bij!

Overnachten
We overnachten op camping “Advanturepark” in Ainet langs de Isel. Vanuit hier varen we iedere dag een ander traject. Wij hebben op de camping plaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf
Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans of op eigen gelegenheid in een na gelegen gasthuis/hotel/hostel. Dit dient zelf aangegeven en gereserveerd te worden bij de camping of ander verblijf.

Reis
De reis dien je zelf te regelen. Een makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via de Zwalker facebook. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. Je dient dan de trein naar Lienz te pakken. Vanaf daar kun je opgehaald worden, een taxi pakken of (misschien wel het makkelijkst) een lift nemen.

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor ervaren en gevorderden kajakkers. Goed kunnen eskimoteren is een pre. Tijdens de cursus leer je beter varen op wildwater III-IV. Diverse technieken zullen aan bod komen, voor ieder op niveau.

Wanneer
Zie de kalender, onderaan deze pagina wanneer deze reis wordt aangeboden. Staat deze niet meer in de kalender, maar ben je wel geïnteresseerd? laat het ons weten!

Locatie
Rivier: Isel, Drau, Lieser en de Gail.
Camping: Advanturepark camp
Land: Oostenrijk

Tijd
De cursus bestaat uit 5 vaardagen van maandag t/m vrijdag. Dagelijks starten we rond 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.
Behalve op woensdag hier varen wij een halve dag

Kosten

Voor de vroege Zwalker:(tot 1 mei 2023)

Bij eigen materiaal: €415,-
Bij kajakhuur: €465,-
Inclusief materiaalhuur: €505,-

Normaal prijs:

Bij eigen materiaal: €465,-
Bij kajakhuur: €505,-
Inclusief materiaalhuur: €555,-

Prijs is inclusief begeleiding en gebruik van het Zwalker kamp. 

Tip
Combineer deze cursus met een cursus Slovenië en profiteer van de aanbieding.

Voor de vroege Zwalker:(tot 1 mei 2023)

Combinatie Lienz en Slovenië
Bij eigen materiaal: €705,-
Bij kajakhuur: €795,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €835,-

Normaal prijs:

Combinatie Lienz en Slovenië
Bij eigen materiaal: €745,-
Bij kajakhuur: €835,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €875,-

Reis agenda en aanmelden
maandag 12 augustus 2024 t/m vrijdag 16 augustus 2024 Lienz  415,00 p.p.

Aantal personen

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.