Kajakweekend Sault Brenaz

Kajakweekend Sault Brenaz
Sebas
Vragen? Neem contact op met Sebas
Prijs Vanaf € 235,00 p.p.
Duur 3 dagen

Aan je eigenvaardigheid werken of de basisleren van het wildwaterkajakken? en dit voor een weekend lang? Meld je dan aan voor ons wildwater weekend met Pinksteren!

Wij bieden na lange tijd, Sault Brenaz weer aan als wildwater weekend. deze mooie baan van circa 400 meter lang ligt op 8 uur rijden van Nederland. Met een camping gelegen aan de baan ben je niet de hele dag onderweg naar het wilde water. Deze cursus is geschikt voor elke peddelaar. De baan bied diverse oefen mogelijkheden voor zowel de beginnende als de gevorderde kajakker. Tijdens deze cursus zullen we je klaarstomen voor het echte werk in bijvoorbeeld Wildalpen of Slovenië

Goed om te weten:
  • Maximaal 1 instructeur op 6 deelnemers
  • Vaar onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs

Wildwaterbaan

De Wildwater baan van Sault Brenaz is een van de klassiekers waar iedereen een keer op moet hebben gevaren. De baan ook wel genaamd ,Espace eau vive, is een van de fijnste banen om op te leren kajakken of om je kajak skills te verbeteren. Voor beginnende kajakkers is er de onderloop. De onderloop is het Wildwater II deel van de baan. Hier zijn veel keerwaters en wat rustiger stromend water. Dit is de perfecte plek voor het oefenen van keerwaters in en uit varen, traverseren, inzicht en afvaren.

Voor de gevorderde kajakker is de bovenloop een goede oefen plek. De bovenloop is het Wildwater III deel van de baan. Hier stroomt het water wat harder, zijn er meer stenen, hogere golven en moeilijkere keerwaters. Voor alle peddelaars die al iets meer ervaring hebben kunnen op de bovenloop goed uitgedaagd worden. Op de bovenloop zal er ook veel worden geoefend met keerwaters in en uit varen en traverseren. Maar hier is ook de mogelijkheid om te oefenen met surfen en steunen.

Wat leer je zoal tijdens dit kajakweekend

  • Basisslagen
  • Keerwaters varen
  • Traverseren
  • Trekslagen
  • Steunen
  • Surfen
  • Veiligheid
  • Kijken en inzicht.

De instructeur zorgt ervoor dat ieder voldoende aandacht krijgt om zich te verbeteren. We varen met groepen van 1 op maximaal 5 of 6 deelnemers.

Overnachten
Overnachten doen we aan de baan. Meer informatie over de camping: Espace Eau Vive  Wij hebben op de camping plaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf
Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers, caravans of een blokhut. De blokhutten staan daar op de camping. Hier dien je zelf voor te reserveren. De camping in niet inclusief en dient aan het einde van de cursus zelf te worden afgerekend.

*De campingkosten dienen aan het einde van de cursus door de cursist zelf te worden afgerekend en komen dus boven op de cursuskosten en eventuele materiaalhuur.

Reis
De reis dien je zelf te regelen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je plaats hebt om mensen mee te nemen of juist plaats zoekt. Een ander makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via  de Zwalker Facebook

Voor wie
Deze cursus is voor iedereen die graag willen leren kajakken en nog minimale ervaring hebben of al gevorderd zijn en verder willen met de eigen vaardigheid. Daarnaast is dit weekend uiterst geschikt om in te varen of ervaring op te doen voor het zomerseizoen.

Wanneer
Dit kajakweekend vind plaats tijdens Pinksteren, dit jaar zullen wij van 26 mei tot 28 mei bezig zijn in Sault brenaz.

Locatie
Wildwaterbaan Espace Eau vive .
Land: Frankrijk

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 14 jaar. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus bestaat uit een  weekend van vrijdag, zaterdag en zondag. Dagelijks starten we om 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Kosten

Bij eigen materiaal: €235,-
Bij eigen kleding: €265,-
Inclusief alle kajakmateriaal: €285,-

Deze kosten zijn inclusief gebruik van het zwalkerkamp

Extra kosten:

Per dag komt er nog 8 euro bij voor baangebruik

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.