Introductie wildwatervaren

Introductie wildwatervaren
Jasper
Vragen? Neem contact op met Jasper
Prijs Vanaf € 140,00 p.p.
Duur Een gehele dag

Wil je leren wildwater kajakken en dat lekker dicht bij huis? Kennis maken met stromingen en passages en deze trotseren? Om kennis te maken met wildwater en om te kijken of dit bij je past, is het aan te raden om te beginnen met het volgen van een introductiecursus. Dit geeft je de nodige voorsprong om nog meer te werken aan de techniek tijdens andere wildwater cursussen, vakanties en expedities.

Om die reden biedt Kanosport Zwalker een introductiecursus wildwater kajakken aan. De cursus begint bij het leren instappen en bouwt zich op voor ieder op niveau. Je leert de basis technieken van het kajakken en laat je wennen aan de verschillende stromingen.

Goed om te weten:
  • Leer wildwater varen dicht bij huis
  • Vaar op eigen niveau
  • Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs

Wat is wildwater

Wildwater is water dat door een vast traject stroomt. Deze stroming kan onder andere worden verstoort  door stenen of verval waardoor het water erg instabiel wordt. Van oorsprong is wildwater een beschrijving van de moeilijkheid van het stomende water in een rivier. Bij wildwatervaren categoriseren we wildwater in 6 moeilijkheidsklassen  (I t/m VI). Hierbij is klasse I licht stromend water en is klasse VI onbevaarbaar. Naast natuurlijk wildwater dat vanuit door berg door een rivier naar beneden stroomt, is er ook nog kunstmatig wildwater. Hier spreken we van een wildwaterbaan.

Basisslagen en technieken

Tijdens de cursus introductie wildwatervaren zullen verschillende basistechnieken van het wildwater kajakken aan bod komen. We starten met de basistechnieken en zorgen ervoor dat je methodisch de basis van het wildwatervaren leert. We beginnen op een stukje vlakwater waarna we vervolgens snel over gaan op wildwater. Naast deze technieken leer je ook een stukje water lezen en gebruik te maken van de stroming.

Voor Wie
De introductie wildwatervaren is voor iedereen die graag willen leren wildwater kajakken, hier niet al te ver voor hoeft te reizen en nog geen enkele of minimale ervaring heeft.

Wanneer
Gedurende het seizoen gaan we op verschillende data naar een wildwaterbaan. Zie de kalender onderaan deze pagina voor alle data en tijden van introductie wildwater cursussen.

Locatie
De cursus wordt gehouden op de wildwaterbaan te Hardenberg(NL) of te Hohen-Limburg(DE).

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 12 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus bestaat uit een gehele dag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kosten
De kosten voor de cursus te Hardenberg bedragen € 140,-. De kosten voor de cursus op wildwaterbaan Hohen-Limburg bedragen €160,-(inc. toegang wildwaterbaan). Deze cursussen zijn inclusief een kajak, peddel, zwemvest, helm, wetsuite, anorak en spatzeil.

Wildwaterbaan Hardenberg(NL): €140,-
Wildwaterbaan Hohen-Limburg(DE): €160,-.

Let op: De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers. De wildwaterbaan heeft een maximaal van 25 deelnemers, dus zorg dat je er snel bij bent! Omdat deze wildwaterbanen afhankelijk zijn van de waterstand om te kunnen bevaren, is de cursus altijd onder voorbehoud van voldoende water in de baan.

Cursus agenda en aanmelden

Staat deze cursus/reis niet (meer) in onze agenda, maar ben je hier wel in geïnteresseerd?
Geef het dan hieronder aan ons door en wie weet staat deze reis/cursus binnenkort of het aankomende seizoen op de planning.