Wildwaterweekend Diekirch (Luxemburg)

Wildwaterweekend Diekirch (Luxemburg)

Leren wildwater kajakken of verder werken aan de eigen vaardigheid op eigen niveau en dat een weekend lang? Geen zin om een hele dag te rijden voordat je bij wildwater bent? Ga dan mee met het wildwaterweekend voor beginners en gevorderden. 

Om die reden biedt Kanosport Zwalker het wildwaterweekend Diekirch aan. Het weekend met Pinksteren zorgt ervoor dat werk geen belemmering hoeft te zijn. De maandag is er dan nog om rustig na te genieten van het mooie weekend. Tijdens deze cursus leer je de basisslagen en maak je kennis met wildwater. Voor de ervaren kajakker wordt er dieper ingegaan op de techniek en zorgen we ervoor dat je klaar bent voor het echte werk in bijvoorbeeld Slovenië of de Franse Alpen.

Wildwaterbaan

De wildwaterbaan in Diekirch is pas sinds 5 juli 2016 officieel geopend. De wildwaterbaan, genaamd “al Schwemm”, zit aan de Sûre/Sauer in Luxemburg en dit alles op slechts een paar uur rijden van Nederland.  De gradatie van de Wildwaterbaan is WW I, II en III. Voor beginners bouwt zich het water uitstekend op van vlak naar stromend naar wildwater.

Wat leer je zoal tijdens dit wildwaterweekend

  • Basisslagen
  • Keerwaters varen
  • Traverseren
  • Trekslagen
  • Steunen
  • Surfen
  • Veiligheid
  • Kijken en inzicht.

De instructeur zorgt ervoor dat ieder voldoende aandacht krijgt om zich te verbeteren. We varen met groepen van 1 op maximaal 5 of 6 deelnemers.

Overnachten
Overnachten doen we vlak bij de baan. Meer informatie over de camping:  Camping Bleesbruck. Wij hebben op de camping plaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf
Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans. Hier dien je zelf voor te reserveren. De camping in niet inclusief en dient aan het einde van de cursus zelf te worden afgerekend.

Reis
De reis dien je zelf te regelen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je plaats hebt om mensen mee te nemen of juist plaats zoekt. Een ander makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via  de Zwalker Facebook

Meer info
Meer informatie over het wildwaterweekend Diekirch
Evenementen pagina Zwalker