Kano en Kajak weekendtocht

Kano en Kajak weekendtocht

Ons eigen landje heeft ontzettend veel moois te bieden vanaf het water. Het is dan ook heerlijk om met een Open Kano en kajak door de  mooiste polders, kleine kreekjes, mooie riviertjes en grote meren te varen. Vaar onder begeleiding van een instructeur op rivier de Dommel (Noord-Brabant) en de Niers (Noord-Limburg). Tijdens deze tocht maak je kennis met toer kanoën en kajakken in Nederland onder voorjaarsomstandigheden. 

Om die reden biedt Kanosport Zwalker de toertocht Kanoën aan. Tijdens de toertocht wordt er niet alleen een afstand gevaren door de mooie natuur, maar zal er ook op niveau verder geborduurd worden aan de kennis en eigen vaardigheid.

De Dommel

De Dommel is een rivier die door België en Nederland stroomt. Deze rivier is 120 km lang, waarvan 35 km door België en 85 door Nederlands grondgebied. Langs de Dommel zijn nog verschillende watermolens bewaard gebleven. Eén van deze watermolens staat in Valkenswaard waar we uitstappen en tevens ons eindpunt is.

De Niers

De Niers is een rivier die in Erkelenz(Duitsland) ontspringt en uitkomt in de maas in de Nederlandse gemeente Gennep. Deze rivier vormde met zijn oevergebieden een grens tussen verschillende landstreken. In de omgeving werden vele kastelen en herenhuizen gebouwd, du nu doorgaan als historische monumenten.