Zwalker 2017

Introductie Zeekajakken

  • Datum:
  • Plaats:
  • Land:
  • Niveau:
  • Reisinfo:
  • Prijs:
  • Status:

 

Vaar je al een tijdje op binnenwater en benieuwd naar kajakken op zee? Dan is deze cursus iets voor jou. Door middel van 2 ontmoetingen in 1 weekend wordt je volledig geÔntroduceerd met deze tak van de kajaksport. De introductiecursus leert je de eerste dag een aantal veiligheidsaspecten en technieken op binnenwater, zodat we de volgende dag veilig kennis kunnen maken met het varen op zee. Zo krijg je direct een goed beeld van wat er zoal komt kijken bij het varen op zee.

Om deel te nemen aan deze cursus is het een prť dat je van te voren ervaring hebt opgedaan met kajakken. Dit kan zijn door middel van een introductiecursus, kajakvaardigheid A, kajakvaardigheid B of door eigen ruime ervaring. Het minimaal aantal deelnemers is 4 en maximaal kunnen er 12 mensen mee doen.

De cursus bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk die wordt uitgevoerd op vlakwater en op zee.

Theorie:
- Algemeen zeekajakken
- Uitrusting, peddel, zeekajak, veiligheidsmaterialen
- Basis navigatie, zeekaarten, voorbereidingen, logistiek, etc.

Praktijk:
- De voorwaartse slag
- Stuurslagen, brace-turn
- Lage en hoge steunen
- Reddingstechnieken
- Sleeptechnieken
- Branding kajak vaardigheden
- Specifieke zeevaardigheidstechnieken

Data:
De cursus wordt gehouden in het weekend van:
- Zaterdag 17 juni (10.00 - 17.00 uur)
- Zondag 18 juni (10.00 - 13.00/14.00 uur)


Locatie:
Zaterdag: Hoeksekade 141, Bergschenhoek.
Zondag: Rechtestraat, Hoek van Holland.

Kosten:
- Cursus eigen materiaal: Ä 125,-
- Cursus incl. materiaal: Ä 175,-
Materiaalhuur is inclusief PE-kajak, peddel, spatzeil, helm, zwemvest en wetsuit.

Deelnemen met Groenland peddel is mogelijk

Overnachting:
Het is mogelijk om te overnachten op het terrein van Outdoor Valley (Hoeksekade 141, Bergschenhoek). Dit kan in een eigen tent, dan wel in ons slaapzaaltje. Meer informatie hierover, via Outdoor Valley (www.outdoorvalley.nl / 010-5221380). Ook zijn er mogelijkheden voor een avondmaaltijd en lunches.

Kleding advies:
In juni is de kans nog aanwezig dat het water nog koud is, kleed je altijd op de temperatuur van het water. Trek kleding aan die nat mag worden en bij voorkeur een isolerende werking heeft. Neem een handdoek en droge kleding mee. Tevens is het verstandig om een hoed/pet, zonnebril, zonnebrand en lippenbalsem mee te nemen. Op het water verbrand je sneller!

Indien het fris en winderig is, kan je het beste winddichte bovenkleding aan doen (regenjas of anorak). Prettig is dan ook een thermosshirtje. Eventueel zou een wetsuit kunnen. Wij zijn in bezit van een anorak en wetsuit, wat je kosteloos kunt gebruiken. Op het strand is een wetsuit of drysuit verplicht!

Waar kan je nog extra aan denken om mee te nemen?
- Waterdichte zak voor reservekleding, handdoek, lunchpakket, sleutels, portefeuille.
- Eventueel muggenmelk of iets dergelijks.
- Een gevulde bidon of waterfles.
- Brillenkoortje voor brildragers.
- Schoenen die fijn zitten en flexibel zijn. Ze moeten wel vast zitten aan de voet en niet snel los schieten. Ideaal zijn surfschoentjes met een niet al te dikke zool.

Verder hebben we op deze locatie (Bergschenhoek) de mogelijkheid om waardevolle bezittingen op slot te leggen in een kluisje. Tevens is er een douche en kleedruimte voor de liefhebber. In Hoek van Holland is deze mogelijkheid er niet.