De cursus Introductie Zeekajakken vindt plaats in Bergschenhoek en Hoek van Holland.

Bergschenhoek:
De locatie Bergschenhoek is de thuisbasis van Kanosport Zwalker. Naast Kanosport Zwalker bevinden Kanoshop Holland en Outdoor Valley zich ook dit terrein.

Bergschenhoek ligt nabij Rotterdam in het Rottemeren gebied (Zuid-Holland). Dit is een prachtig gebied met veel natuur en mooie wateren.

De Rottemeren is een stelsel van veenplassen dat als recreatiegebied wordt gebruikt. De Rottemeren zijn onderdeel van de rivier de Rotte en liggen tussen de A12 in het noorden, Bleiswijk in het westen, Zevenhuizen in het oosten en Oud Verlaat in het zuiden. De Rottemeren liggen tegenwoordig hoger dan de omliggende polders (die ingeklonken zijn). Aan de oostzijde van de Rottemeren staat een molenviergang die tot 1952 de afwatering van de polders ten oosten van de Rottemeren verzorgde.

Rond de Rottemeren is een recreatiegebied met een omvang van 900 hectare aangelegd. Het omvat de recreatieterreinen Bleiswijkse Zoom bij Bleiswijk, Hoge Bergse Bos en Lage Bergse Bos tussen Rotterdam en Bergschenhoek, de Zevenhuizer plas, de Zevenhuizer zoom en het Nessebos bij Zevenhuizen. In het noorden sluit het gebied aan op het Bentwoud

Kanosport Zwalker bevindt zich op deze schitterende locatie op het adres: Hoeksekade 141 te Bergschenhoek.

Hoek van Holland:
Hoek van Holland is de vaste locatie van Kanosport Zwalker voor het branding kajakken en strandactiveiten.

Hoek van Holland is een kustplaats in Zuid-Holland, gelegen op de noordoever van de Nieuwe Waterweg waar deze de Noordzee bereikt. Hoek van Holland is een deelgemeente van de gemeente Rotterdam, maar ligt veel westelijker dan de stad. De plaats grenst aan de noordoostelijke kant aan de gemeente Westland en aan de zuidoostelijke kant aan de gemeente Maassluis. Voor de rest grenst Hoek van Holland aan de Noordzee en de Nieuwe Waterweg. Hoek van Holland, in de volksmond vaak kortweg "de Hoek" genoemd, heeft 9.197 inwoners (jan. 2006) en een oppervlakte van 14,10 kmē.

Hoek van Holland is de locatie om te branding kajakken vanwege de goede bereikbaarheid en de prachtige branding.

Hoek van Holland heeft een mooi strand van ca 250 meter breed en 3,5 km lang. Het strand van Hoek van Holland is gezellig en sportief, heeft een goede parkeergelegenheid en een grote camping op loopafstand. Voor een hapje of drankje kunt je terecht bij de strandtent de "Globetrotter", gelegen naast onze vaste lokatie. Daar kunnen we de dag gezellig afsluiten met een BBQ op een warme kop chocolademelk.

Het adres is Rechtestraat te Hoek van Holland.

B'hoek en HvHolland